Mistrovství ČR v dálkovém plavání 23.8. – 24.8.2014, veslařský kanál Račice

Sobotní den. Počasí proměnlivé. Takže plavecké tašky u většiny účastníků obsahují od plavek a brýlí, přes týmové tričko a šátek až k mikinám či bundám. Jenže většina těchto tašek i s jejich majiteli je stále na cestě a start se nezadržitelně blíží… Petr Mihola si dal takovou práci aby sestavil 5 štafet, skládajících se ze 4 členů, kde každý bude plavat 2km a jedinou překážkou k uskutečnění plánů bude pražská zácpa?

Ale přes lehké počáteční napětí všichni dorazili a bylo odstartováno. Petr měl předem nejen spočítáno, kdo s kým bude plavat ve štafetě, ale rovnou i předběžné výsledky, umístění i body, které nás čekají. Přesto osobně musím říct, že bylo pro mě milým překvapením, že máme v oddíle mistry České republiky. A ještě mi dovolte, abych se trošku pochlubila. Je to můj tatínek a maminka (Zuzka & Pavel Kouřilovi), kteří titul získali spolu s Hankou Matyškovou a Béďou Hanušem. Další výsledky jsou k dispozici na internetových stránkách www.plavani.info, konktrétně na http://www.plavani.info/wp-content/files/vysledky/Vysledky_20140824_Racice.pdf.

Úspěchem každopádně zůstává, že jsme všichni zdárně doplavali. I když někteří jen tréninkově kvůli velkým žlutým potvorám, kterým se říká bójky. Hlavní bylo, že jsme si společně užili sobotní den v kanále. Ne v takovém, který raději na ulici obejdete, protože je špinavý, ale v krásném Račickém veslařském kanále za Prahou, umožnující pořádání nejrůznějších sportovních událostí. Jako byly například i závody následující den – 24.8.2014, na tratích 20km, 10km, kde náš oddíl měl také své úspěšné zastoupení.

Těšíme se na další plavecký zážitky.

Text: Iva Kouřilová, Foto: Svatopluk Matuštík