15.8.2015 Těrlicko – jak to tam bylo ?

Celkem se z našeho oddílu rozhodlo bojovat s vodou na Těrlické přehradě 17 plavců. Z toho osm plavců na 5 km a devět plavců na desítku.

Na pětce odstartovalo celkem 27 plavců a plavkyň, na 10 km trať odstartovalo 17 vytrvalců

A teplota ovzduší stále stoupala a stoupala. Pití pro plavce se ohřívalo vysokým tempem.

Po necelých dvou hodinách od startu se blíží do cíle 5 km  Dan,  za ním náčelník Petr, to již běží druhá hodina plavby a připlouvá Helča, a za ní další naši pětkaři.

Asi po další hodině se blíží mraky – bouřkové mraky, první vlna přicházela od Polska, to je dobrý, s přibývajícím časem houstne vzduch.

Po 2 ½ hodinách od startu se začíná rýsovat přicházející bouřka, organizátoři mají vše pod kontrolou a začínají první varování před blížící se bouřkou. Ve vodě v tuto dobu již zbývá poslední plavec na 5 km a desítkáři začínají proplouvat do posledního kola. Bouřka se blíží velmi rychle, zvedá se vítr a tvoří se velké vlny. Po třech hodinách je v cíli prvních deset plavců a sedm plavců je již v posledním kole. Poslední plavec, který dokončil 10 km, byl náš Ríšo a trať byla  po třech hodinách a 12 min. uzavřena. Blesky a déšť – okamžitá reakce záchranářů byla vynikající. Všichni byli včas vytaženi. Bouřka nakonec těsně minula vodní nádrž. Déšť trochu zchladil a osvěžil vzduch, a jak už to bývá , asi půl hodiny po vytažení posledního plavce z vody bouřka a déšť skončily.

Přišel čas odjezdu k domovu.

©Text a foto: Dalimil Marek