Zahájení otužilecké sezóny

V neděli 1. října jsme zahajovali sezónu, náš oddíl pořádal 69. plavby otužilců v Punkvě. Poprvé jsem byl plavat v Punkevních jeskyních roce 1981. Tehdy jsme jako oddíl Lokomotiva Brno byli jako organizátoři vůbec poprvé. Předtím to prý bývala pražská záležitost. Tato tradice skončila po smrti Oldřicha Lišky, zemřel na jaře roku 1981. Jako Fides Punkvu nepořádáme dlouho, tohle pořadatelství na nás přešlo až po Michalově příchodu.

Přesto se dá říct, že jsme organizační činnost již přivedli k naprosté dokonalosti. Velkou kvalitu jsme včera měli zejména u prezentačního stolku.
Lubošku a Nechmu tam doplnily obě naše mistryně světa. Řádně zkasírovaly všechny oddíly, vystavily příslušné doklady, vypsaly diplomy, nechaly se olíbat vedoucími jednotlivých výprav a vyřešily všechny dotazy a připomínky. Všechno bez nároku na honorář. S Michalem jsme se podělili o startéry na 100 a 300 metrů a jako rozhodčí máme místo ve výsledkové listině pouze v jejím záhlaví. Do našeho týmu jsme úspěšně přijali bývalou plavkyni, paní prim. MUDr. Janu Novotnou z Blanska. Bude o nás pečovat i na Svatomartinské soutěži v Blansku. V akviziční činnosti se opět činila Václavka, kamarádku Lenku Wagnerová „uvrtala“ na stovkovou trať. Později jsme ještě teplotní šok paní Lenky využili k získání rodného čísla a Michal následně i k registraci na plaveckém svazu. Do vody se namočilo 149 plavců, nikoho jsme nakonec neodmítli, byť jsme ještě v sobotu ráno měli výrazný převis účastníků. Tím pádem se mohla soutěž bodovat. Do čela pohárové soutěže se hned zkraje vyhoupli obhájci z I. PKO Praha. Zatím jsme se ukryli na nenápadném sedmém místě. Zůstaneme na něm ale pouze do soboty. Ve Slavkově už se bude plavat na pořadí. V domácím prostředí postoupíme nejméně na druhé místo.Po týdenní pauze se pojedeme podívat do Jičína. „Hrát“ se nebude v Jihlavě a prý ani v Přerově. Takže se po dlouhé třítýdenní pauze uvidíme až 11. listopadu v Blansku. Z prvních čtyř soutěží nepořádáme pouze tu jičínskou.

Petr

2.10.2017