Vydařený Přerov

Do Přerova to máme kousek. Soutěž v posledních letech několikrát odpadla. Těžko bychom se s ní loučili. Je zbytečné psát, jak důležitou roli sehrál právě Přerov v našem sportu.

Všechno naštěstí zachránili Hanáci. Pomohli Svobodovým, připojil se k nim jako rozhodčí i náš Michal. Závody se v krásném podzimním dnu velmi vydařily. Proběhly bez zádrhelů a jakékoliv mimořádné události. Tou jedinou mimořádností tak byla přítomnost pana Wofganga Holinského. Sekci zimního plavání přestal vést po mnoha letech předsedování v roce 1992, pamatuje v našem sportu úplný pravěk. Velmi dojemné a srdečné tak bylo jeho setkání s dalším 75 letým mladíkem, naším Béďou. Představil jsem Wolfovi obě naše mistryně světa. Vzhledem k vývoji situace v Estonsku se asi další bohužel hned tak nedočkáme.

Bylo nás v Přerově jednou dokonce padesát. Současná sestava je již skromnější, navíc zdaleka všichni už neplaveme kilometr. Bylo nás včera 28, Pražáků pak 43, začínají se nám vzdalovat. Přesto máme ambice na výborná umístění v kategoriích hned u několika plavců.

Kluci měli v první desítce čtyři umístění. Vyhrál Michal, před Pražáky Táborákem a Slámou. Nováček Ondra byl čtvrtý, Robo pátý a Petr Kunc osmý. Díky akviziční činnosti Elišky za nás poprvé plaval triatlonista Petr Dokoupil. A uvedl se výborným výkonem. Jen tu oddílovou čepici jsem mu zapomněl dát. Nicméně na fotkách od Dalíka ji má, dokázal si tedy poradit. Ze břehu na nás dohlížel kromě Dalíka taky Svaťa.

Magdě už přijela z Argentiny Victorie, zdrží se prý celou zimu. To náš Martin K. Hormon na to jde líp. V týdnu odletěl na Nový Zéland a čeká ho tak další léto. Viktorka Magdě uplavala, třetí byla Renča Nováková, čtvrtá Radka, pátá Eliška, devátá Václavka a desátá Jana. Václavka se v pátek večer rozplavala pěti kilometry v Krnově, byla to naše poslední epizoda za vydařenou letní sezónou. Podala výborný výkon a dohmátla za hodinu a 46 minut. Po pátečním programu vedla Petra Šťastná z Komety. Dosáhla času 1:01,55. V sobotním finále ale byla na startu ještě Alena Benešová. Maminka Václavka se společně s Magdou nechala nominovat do první rozplavby a po rychlém obědě jsme už všichni tři spěchali do Krnova.

©Text: Petr
©Foto: Dalimil Marek