24. MČR volný způsob

Máme za sebou první letošní mistrovství. Opírali jsme se renomované rozhodčí Petra Bukala a Lenku Nowakovou, pomohli a další známí a osvědčení sudí. U počítače to s Michalem jistili Pavel Bartoněk s Xenďou, v zázemí pomáhali Zuzka a Pavel Kouřilovi. Xenďa vtipně a pravdivě poznamenala, že výpočetní technika je starší než ona. Také se u Pulců servírovalo opět to samé polední menu.

Po sportovní stránce nás většina našich opor také nezklamala. Díky startu netrpělivého Roba mám na ruce modřinu a doma dvacátou mistrovskou kraulovou medaili. Plánoval jsem původně její zisk až v roce 2021. Neúčast Zuzky pomohl na stupínek stále se lepšící Helence.

Do pavilonu Z trefila z Bystrce zhruba polovina účastníků mistrovství. Nám se to podařilo všem. S moderátorem Petrem Svěceným jsme rychle našli společnou řeč. Napřed se na pódiu představily české mistryně světa v zimním plavání – Magda Okurková, Renata Nováková, Dana Zbořilová a Eliška Podmelová. Pak nám na pódium ještě Kuba propašoval Victorii Mori. Ta sice moc česká není, za to mistryně je už třikrát a taky jí do Brna přijela maminka.

Vyhlášení mistrovství jsme měli na Olympijském festivalu, další podobná příležitost nastane odhadem zhruba za dvacet roků. Medailí jsme měli jedenáct, mistrů letos pět. Jsou to krásná čísla s ohledem na skutečnost, že pouze dva oddíly získaly víc jak jednu medaili a jediné zlato stačilo Univerzitě Olomouc na třetí místo v medailovém přehledu oddílů.

Naši medailisté – zlato: Michal, Radka, Jana, Béďa a Vlaďka, stříbro: Ondra Smisitel, Petr Kunc, Radek Suchopa, bronz: Helenka, Václavka a já.

Druhý den byl na výstavišti ještě kryatlon. Nejlíp z našich v něm skončil Tomáš Kovačka. Celkově byl třetí, kategorii nad 40 roků dokonce vyhrál. Tomáše zná málokdo, zaměřil se hlavně na kryatlon, akci s nejistou budoucností. Osobně jsem smekal před výkony Pavla Mikuláška, Helči a několika statečných Hanáků.

©Text: Petr Mihola, Foto: Dalimil Marek

 

Kryathlon – ©Foto: Dalimil Marek