Náhradní Plzeň

Z výletu do jarní Plzně se omluvily všechny naše dvojnásobné slavkovské medailisty. Jana a Vlaďka už mají výhru v kategorii jistou, ani Helenka tak nakonec netrhala partu. Z estonské sestavy se už třetí den po posledním závodě v Tallinu na Boleváku představili Michal, Magda, Radka, Václavka a já. Sestavu doplnila Helča na 750, Radek a Honza na kiláku, Martina si i napodruhé troufla na 250. Těžko budeme pátrat v historii a hledat závod, kde nás bylo do vody jen devět. Výprava ale byla větší, Dalík se staral o Helču a foťák. Psychickou podporu v podobě manžela Libora měla s sebou Martina. Libor sice promeškal registraci, ale plaval nakonec také na trati 250 metrů. Michal Moravec pak byl hlavním rozhodčím pohodového a jen komorně obsazeného závodu.

Nakonec to všechno vyšlo docela dobře. Voda byla přesně na 4°C a sluníčko rychle rozpouštělo ledový příkrov. V pěkném jarním dnu orazítkoval výhrou Michal Slanina definitivně svoji výhru v absolutním pohárovém pořadí. Magda skončila druhá za Renčou a těsně za ní doplavala i Radka. Se třemi pódii na kilometru jsme na tom byli nejlíp. Honza Böhm byl šestý a mohl by se ještě dobře umístit v kategorii. S Radkem jsme pak doplavali na 14. a 15. místě a oba v součtu nejlepších deseti výkonů v sezóně překonali hranici 4000 bodů. Mně to bude stačit nejspíš na čtvrté místo, Radek svoji kategorii letos určitě vyhraje. Václavka výrazně zabodovala na kilometru a posunula se k celkovému druhému místu v kategorii.

V pořadí oddílů jsme skončili na obligátním druhém místě za tradičním soupeřem. Plzeňáci ale nebyli třetí jako v minulých letech. Šestým plavcem, který zvládl Tallin i Plzeň byla Danka Zbořilová. Výprava dvou aut přinesla Hanákům nečekaný úspěch v poháru primátora.

©Foto: Dalimil Marek