Petr má doma ledovou čapu 2019

Nedá se nic dělat. Musíme si sportovně přiznat, že úplně nejlepší závody zimního plavání pořádají Hanáci. My konkurujeme větším portfoliem pomazánek, buchet a štrůdlů. Ale oni mají kromě zákusků taky škvarky v sádle a chleby se sádlem. Často i škvarkovou pomazánku. Ale na to je ve Slavkově ještě moc teplo a v Blansku a na Macoše to pak už nemáme v podstatě kam dát.

Konec gastronomického zpravodajství.

V sobotu na Plumlově Danka už po našem příjezdu vyzvídala, zda budu až do konce vyhlášení. Ptal jsem se pak dalších prostějovských členů, co potřebují. Že prý ode mě potřebují držet vlajku. Ale lhát přitom neuměl ani jeden. Pak to vyhlášení začalo a pořád jsem nic nedržel. To už bylo divné, až podezřelé. Přišlo to až na konci.

V roce 2017 vyhlásili poprvé osobnost zimního plavání a udělili jí cenu „O ledovó čapo Boba Pácla 2017“. Prvním vítězem ankety se stal Michal Moravec. Loni dostala cenu Blanka Vyskočilová z Hradce. A letos už jsem prý byl na řadě já. Takže příští sudý rok se zase může na cenu těšit nějaká česká žena. V takovém případě mám jasnou volbu – naši Václavku. V záloze máme Markétu, Jitku… Určitě bych Václavce doma další věc na utírání prachu přál. Ale aby to za čtyři roky dostal třikrát Fidesák? Ale proč ne, aspoň může anketa získat publicitu v sekci, možná i na samotném výkonném výboru.       

Naštěstí na konci vyhlášení už nebylo přítomných moc lidí, ani od nás.

Takže se jednalo o jednomyslnou volbu.

Máme fotku i s Bobem, tu se pokusíme doplnit.

Martin Dubina