Pozvánka na besedu s Jackem

V sobotu 12. listopadu v 18.30 h. se v malém sále kulturního domu Bonaparte ve Slavkově u Brna uskuteční beseda s Jackem Brightem, zimním plavcem a dobroduhem s vášní pro polární cestování, členem oddílu zimního plavání I. PKO Praha. Přeplaval Beringovu úžinu z Ruska do Ameriky, hledal vhodné podmínky pro ledové plavání na Špicberkách a zúčastňuje se mnoha plaveckých akcí v ledových vodách severu.

Ve Slavkově již jednou besedoval, nyní se podělí o zkušenosti z dobrodružného života na mrazivé Kamčatce. Sám nás zve na besedu:

Letos v létě jsem byl zase na ruském Dálném východě, ve skutečnosti to byl můj pátý návštěva poloostrova Kamčatka. Letos to byl první v tom, že jsem zorganizoval velmi úspěšný třítýdenní cestu pro skupinou 12 českých turistů.

Jste srdečně zváni na promítání „Kamčatka: Cesta do nového světa.“ Během přednášky uslyšíte o svých zkušenostech ve světě ohně a ledu mezi 2011 a 2016, se setká s medvědy, lososem a mrožů, krásné sopek a hory, tundry, tajgy, řek a ledových vodách v severní části Tichého oceánu a Beringovu úžinu. Samozřejmě, že také povidam o teplé srdce lidí jsem se setkal a něco o kulturu původního obyvatelé v Rusku i Americe.Budu také mluvit trochu o úspěšném Beringovu úžinu expedici roku 2013, o kterém jsem napsal knihu (The Bering Papers, Vydavatel Austin Macauley, Londýn). Tak to je spravedlivé říci, že to bude plný a pestrý program, a troufám si říci, že zajímavé a zábavné! (I samozřejmě můj Kouzelný čestine!) 
Těším se na vás.

Jack