Račice 22. – 23. 08 2015 – MČR štafet a závodu na 10 a 20 km

Dvoudenní závody v dálkovém plavání na krásném místě – veslařském kanálu v Račicích. Sobota – závod štafet, do kterého se přihlásilo 30 oddílů a oddíl Veřejnost.

Počasí opět přálo svou vysokou teplotou, jasnou oblohou a teplou vodou. Náš příjezd byl naplánovaný kolem poledne.

Štafety startovaly ve 14 hodin, takže během krátké doby se oddíly začaly sjíždět do místa startu. Naše grupeto pro štafety se sešlo v dostatečném časovém předstihu, takže náčelník Petr v pohodě stihl týmovou poradu a rozdal organizační pokyny všem členům štafet. Hodinu před startem to již byl velký mumraj plavc. Popisování, převzetí čipů a už je tu čas startů prvních členů smíšených štafet všech věkových kategorií.

Po 18 hodině již bylo vše jasné, získali jsme celkem čtyři medaile ve štafetách. První část mise splněna. Nadešel čas odjezdu domů. Na místě zůstali již jen plavci pro nedělní závod na 10 km, na dvacítku jsme nikoho nepostavili. Zato naši konkurenti v bodování nezaháleli a přihlásili snad vše, co má ruce a nohy.

Po večeři jsme se vydali na procházku kolem veslařského kanálu, v dáli se nám představila hora Říp.

Neděle začala jasnou modrou oblohou a teplem od ranních hodin.

V 10 hodin odstartoval závod na 10 a 20 km za krásného a jasného nebe, klidná hladina vody byla v době startu pro plavce velmi příjemná. Počasí se však trochu změnilo, připlula oblačnost, zvedl se vítr a tím i vlny – nepříjemnost pro ty ve vodě.

Naší plavci se s vodou tvrdě poprali a Dan  si sáhl na samotné dno svých sil. Přede všemi plavci je nutné smeknout. V sobotu štafeta a druhý den 10 km.

Z Račic jsme odjížděli po 16 hodině značně unaveni, ale s pocitem dobře vykonané práce. Bylo tam krásně.

©Text a Foto: Dalimil Marek