Jakub Hašek

Jakub Hašek

10.9.1987 – 30.10.2015

Kubáška jsem si všiml v hodinách tělocviku, vedl je Honzík Váně. Chodíval jsem si před prací zahrát s Honzovými žáky florbal.  Bylo to v roce 2004, možná 2005. Kuba mně byl povědomý z bazénu, hrával tam, taky s Honzou, podvodní ragby.

Vylákal jsem pak Kubáška do Slavkova, o hodně později, v říjnu 2010. Hned se nám všem líbil, ragbisté  žárlili, ale Kubášek už pak plaval jen s námi. Brzy taky dostal přezdívku, autorem byl Pavel Kouřil. „Kuba Hašek“ se špatně vyslovuje. A tak byl na světě Kubášek. Hned si vyplaval všechny třídy, všechno objel a na konci roku už byl zaslouženě nováčkem roku. Brzy zjistil, že v oddíle získal mezi členy několik tatínků a maminek,  věkově i dědečků. A byl to syn i vnuk, který se nám opravdu vydařil.

Republikové medaile postupem času nepřibývaly, v jeho kategorii bylo vždy pořádně našviháno konkurenty. Ale úspěch slavila Jakubova píle, v Českém poháru měl vždy výborná umístění. V sezóně 2014/15 byl na pódiu znovu. Na konci roku 2014 dobyl Kuba svůj zřejmě největší úspěch, v Dunajské Stredě jsme 14. prosince s Magdou a Pékovci uplavali Ledovou míli.  

Stačil s námi odjet jenom dvě květnová Chorvatska. Spíš my s ním, za volant nás nepustil, i když byl určitě hodně unavený.  Takový byl vždycky.  V létě jsme ho bohužel moc neviděli, v elektrárně začala odstávka. Celý národ se flákal na dovolených, my jsme „bulhařili“ na desítkách a Kubášek byl rád, že se dostal občas na koupaliště. Letos v srpnu na Račicích ale jednu medaili přeci jen stihl, dokonce z dálkového plavání štafet. Bronz získal s Hormonem, Míšou a Katkou Pavlíkovou.   

Stihli jsme na konci léta s Radkem a jeho sestrou Lenkou a s Kubou odjet na Mali Lošinj a nahradili Kubovi to jeho upracované léto. A v půlce září jsme se v Senci v hospodě u Vlada Lysičana dívali na zahájení ragbyového mistrovství a s průvodcem Dežem procestovali ve dvou dnech celý Žitný ostrov.

Nejraději budu vzpomínat na poslední předvánoční víkend v roce 2014. Týden po té ledové míli nás Kubášek vzal až do Zagrebu. Byla tam derniéra koncertu chorvatského zpěváka Marko Perkoviče. Všechno nám zařídil, lístek na koncert i ubytování kousek od haly, o nic jsem se nemusel starat! Vytáhli jsme českou vlajku a čekali, co se stane. Chorvati nám ale nic neudělali, plácali nás po ramenou a pili si to svoje sladké pivo.

V prvních listopadových dnech se všichni marně snažíme pochopit, co se vlastně stalo. Začali jsme další zimní sezónu a čeká nás zřejmě další poklidná obhajoba. Přesto tušíme, že tahle sezóna už bude úplně jiná.

Kubášku, za všechno Ti děkujeme!!!

Petr Mihola

Poslední rozloučení se koná v pondělí 9. listopadu 2015 v 12:30 hodin v obřadní síni brněnského krematoria, Jihlavská ulice Brno.

Text oblíbené písně Kubáška – „Samo ljubav je tajna dvaju svetova“ od Marko Perković Thompson.

parte jakub

IMG_3973

IMG_4002

IMG_4471

IMG_4473

IMG_4503

IMG_4732

IMG_3701

IMG_3705

IMG_3740

IMG_3768

IMG_3095

IMG_2766

IMG_2352

IMG_2405

IMG_2041

 

12 komentářů u „Jakub Hašek“

  1. Kubu jsem znal jen velice krátce – pouhé dva roky. Poznal jsem v něm skvělého pohodáře a člověka s velikým srdcem. Velice jsem si na něm vážil jeho upřímnosti – co na srdci, to na jazyku.

    Budeš nám chybět, Kubášku!

    Upřímnou soustrast celé rodině. Čest jeho památce.

  2. Poznal jsem Kubáška v říjnu 2013 ve Slavkově, a rád jej fotil od té doby při všech společných akcích, letos jsem se s ním potkával při dálkovém plavání. Absolutní pohodář, a takových lidí je 2x škoda.Kubášku, budu dlouho na Tebe vzpomínat.
    Dali

  3. Nemůžu tomu uvěřit. Vyrazilo mi to dech. Na předvánoční Chorvatsko vzpomínám strašně ráda. Škoda, že už takovej výlet nezažijeme 🙁 budeš mi chybět Kubi, mám tě ráda…

  4. Kubáška jsem znal od doby, kdy začal plavat zimní plavání. Vynikající a pohodový klučina. Měl jsem ho velmi rád. Kubášku, budeš v našich srdcích navždy. Nezapomeneme!

    Upřímnou soustrast celé rodině, Fidesu a všem jeho ostatním kamarádům.

  5. Väčšinou viem nájsť bez problémov správne slová, keď chcem vyjadriť čo cítim. Dnes ich ale nemám, je tam zrazu prázdno a smútok…:-(

    Ďakujem ti Kubo za príjemné chvíle, ktoré sme zažili – stálo to za to.
    Sľúbili sme si, že sa uvidíme najneskôr v Senci v marci 2016 a na jeseň znovu – ja budem tu a verím, že aj Ty nás budeš vidieť a z diaľky budeš s nami.

    Česť Tvojej pamiatke Kubášku.

    Vlado 🙁

  6. Je to zpráva, které nemůžu ani uvěřit. Byl to kamarád, soupeř a parťák. Měl jsem ho rád. Už, když se stal nováčkem roku, byl mým závodním parťákem a pokaždé jsem se těšil na to, jak se spolu popasujem. Najednou tu Jakub není a je mi z toho moc smutno. Vůbec mi nejde na to nic říct. Tak snad jen tam, kde budu Kubíku plavat, budeš tam plavat vedle mě, jako když jsme bojovali spolu o každý centimetr. Upřimnou soustrast rodině a všem, kteří jste měli Kubu rádi.

  7. Kubášku, příteli, tolik jsem tě miloval, každé obejmutí s tebou bylo tak upřímné. Budeš mi moc chybět i když budeš stále se mnou.
    Srdečnou upřímnou soustrast všem.

  8. Čtu a absolutně nechápu!!!!!To není možné!…Je mi to nesmírně líto!!! Upřímnou soustrast rodině i všem, co ho měli rádi.

  9. Budeš nám Kubo moc chybět.Je nám to moc líto. Zůstaneš v našich srdcích.Upřímnou soustrast rodině i všem kamarádům. Reni,Ivet a Ilona

  10. Těžko se smiřovat s krutou skutečností, takhle to být nemá.
    Děkuji ti Kubo nejen za loňskou Dyji. Nebyla jsem si jistá v prudké vodě a tak jsi se mnou trať proplaval na paní radovou. Bylo to konkrétní přátelské gesto hodného člověka. Upřímnou soustrast pozůstalým. Budeme na Tebe všichni vzpomínat v rozhovorech i v duši.

  11. Těžko se hledají slova, která by vyjádřila pocity z Kubova náhlého odchodu, a nezbývá, než se smířit se skutečností. Vybavila jsem si pár momentů, pro něž stojí za to na Kubu vzpomenout v dobrém.

    Ráda jsem se s ním při setkáních vítala, vždycky ho byla plná náruč. A když se zasmál, z ustaraného mladíka se rázem stal milý a veselý kluk.
    Vidím ho v Bašce na terase, kde si večer pocucával a vychutnával svůj „tulení mor“. Oceňuji, že nás pomalejší po svém tréninku doprovázel na mé úplně první plavbě Baško Pole – Baška Voda. Celou tu pro mě nekonečně dlouhou dobu kolem nás obětavě kroužil jako delfín záchranář.
    Ještě v Jičíně mi říkal, jak se těší na květen do Chorvatska. Na tu dobu v práci neplánují žádnou odstávku a on bude mít v Bašce božský klid…..
    Svatou pravdu měl Molière, když napsal: „Smrt se neřídí našimi plány.“
    Tak Kubášku, ahoj,
    Vlaďka

  12. Všechny slzy pro tebe prolité jsou z čisté lásky nás všech

Komentáře jsou uzavřeny.