Štědrovečerní koupání

Na Štědrý den se plavci Fidesu zúčastnili a spolupořádali nejméně tři akce. Níže Vám přinášíme krátké reporty a fotogalerie z těchto akcí.

Štědrý den ve Slavkově

Vánočí plavání se pro místní stalo tak oblíbenou zábavou, že jsme letos byli na koupališti v menšině. K devíti Fidesákům se přidalo dvacet recesistů a otužilců-amatérů. Někteří poprvé, někteří již popáté.  Přibývá i diváků, což je dobře. Pohled na červené, spokojené a rozesmáté plavce v nich totiž vzbuzuje chuť to narok zkusit taky.

Ze Slavkova všem přejeme do příštího roku štěstí, zdraví a pohodu.

A ve studené ahoj.

Slavkováci

Štědrovečerní koupání v Blansku

Rok 2017 – Štědrý den – s tímto dnem je spojená akce „plavba netradičních plavidel“ . Letos se konal již 5.ročník neoficiálního setkání přátel hor a netradičních sportů. My otužilci Fidesu jsem se připojili k této akci v roce 2014 jako jen doplněk tehdejší akce velkého množství netradičních plavidel. A letos jsme byli součástí této akce po čtvrté.

V loňském roce byl lom zamrzlý, letos bylo vše jinak. Voda 2,2 stC , teplota vzduchu 4 stC, menší počet plavidel, 15 otužilců Fidesu, dalších asi 10 hobíků a okolo lomu cca 100 diváků. Na břehu se podával punč, proběhlo krátké hudební vystoupení.

Po plavbě se u nás doma sešla menší skupina plavců na vánoční polévce a kávě.

Pomalu se z tohoto setkání v Blanenském lomu stává tradice včetně polévky u nás.

zimní vodě zdar

Dalimil Marek

Na Štědrý den u řeky Jihlavy

Tradiční setkání sportovců provázela nádherná atmosféra, kterou rámovala rekordní pětistovka přihlížejících lidí. Plavce z Fidesu rozšířila nečekaná desítka příchozích odvážlivců, kteří se s námi ponořili do pětistupňové vody.

Není tedy divu, že 60 litrů vynikajícího svařeného vína z vinařství Jan Plaček a Rathouzský vzalo rychle za své.

Přítomní otevřeli svá srdce a štědře přispěli do kasiček. V konečném součtu zacinkalo 9 055,- korun na konto hospice v Rajhradu. Ve svých lucerničkách si odnášeli Betlémské světlo, aby si s ním prozářili svoje domovy.

V řece jsme vyprovodili vzpomínkovou kytičku pro Kubáška, kterou ze břehu sledovaly nejen, jeho maminka a sestra, ale i davy přihlížejících.

Děkuji všem plavcům a jejich doprovodu, že vážili cestu do Moravských Bránic a pomohli již po osmnácté vykouzlit úžasné přátelské prostředí a nádherný start Štědrého dne.

Pavel Kouřil

Fotogalerie

Štědrovečerní koupání v Blansku

©Foto: Radoslav Lánský

http://lansky.rajce.idnes.cz/Vanocni_plavani_ve_Slavkove_u_B./

Štědrovečerní koupání v Blansku

©Foto: Dalimil Marek

Štědrovečerní koupání v Jihlavce

©Foto: Dalimil Marek