Umíme plavat ve Slezském vojvodství

Do Katovic odjeli všichni, kteří tam jet a měli a jde jim o pohárový úspěch. S nimi i několik dalších, kteří sice nemuseli, ale podpořili tu první skupinu. Nejkomplikovanější cestu měli Michal s Lídou. Díky několika zpožděním vlaků. Závěrečný poklus z vlakového nádraží výkonu nepřidal, nicméně viděli aspoň kousek Polska.

My ostatní jsme byli pouze u rybníka, který jsem poprvé v životě viděl rozmrzlý. Ve velkém stanu chybělo horkovzdušné topení, takže tam bylo opravdu jako venku. Bylo tak skoro jedno, zda plavete druhý kilometr, nebo čekáte na start tři hodiny. Za to se ale na jídlo nemuselo jít kilometr do nákupního centra.

Dopolední akci IWSA neplaval od nás nikdo. Odpoledne pořadatelé díky pomoci Michala Moravce zvládli prezenci a šlo se na věc. Se dvěma čipy plavala většina z nás poprvé v životě. Čipová technologie má výhodu. Někoho před cílem předplavete a na tabuli se rozsvítí, že byl skoro minutu před Vámi.  Chvíli jsme tak měli oba vítěze na kilometru. V opravené verzi už byli Michal i Magda druzí. Radka skončila třetí a tu svoji kategorii by přeci jen mohla vyhrát. Dobře si vedla i Václavka, Robo, Radek a Jana. Vlaďka dál získává spolehlivý náskok. Takže nějaké kategorie letos zase vyhrajeme.

Petr