Sázava opět potěšila

Ivan Marek si dal v Brně nemistrovskou 750 a radoval se z rekordních bodů. Na vyhlášení  mu ale byla zima a omarodil. Jarmila ho v tom nechtěla nechat a tak „lehli“ oba. Jezdí nás teď na soutěže do dvaceti  a u prezence jsme vyřízení do dvou minut. Trať jsme zkrátili Helči, při nedělním kryatlonu si narazila na lyžích kostrč. To se projevilo jen zkrácením trati. Do vody nás šlo osmnáct. Všechno fotil a o všechny se staral Dalík.

Domácí to dělali podruhé. Opět se jim to časově trošku natáhlo. Zajímavá trať v proudu vyžadovala určitou invenci a ne všichni se s ní dokázala správně vypořádat. Praha zaznamenala jednu diskvalifikaci, celkme čtyři plavci si neporadili s limitem.

Voda 1,0°C byla nejstudenější za několik posledních let. Většina z nás toho měla po doplavání dost, při těchto teplotách už hraje roli každý stupínek.

Nejvíc nás šlo na 750 metrů. Michal prohrál s Rišem a mrzelo ho to. Nebude to mít vliv na celkové pořadí poháru.  Pátý Ondra bude tabulkou šplhat nahoru, stejně tak jedenáctý Honza.  Vysoké body si připsali 14. Náčelník, 15. Radek, 16. Petr Kunc a 21. Pavel. Mezi děvčaty to vyšlo lépe než jsme čekali: 3. Magda, 4. Radka, 6. Václavka a 11. Jana. Cenná je výhra Václavky, Janiny soupeřky dokonce překročily limit.

Na 500 metrech byla třetí Helenka, čtvrtá Helča a šestá Vlaďka. Dvěstěpadesátku uplaval na své úrovni Andrej, Katka na ní byla dokonce druhá a nějaké soupeřky porazila  při své druhé soutěži za nás také Martina.  Je hlavně Václavce, aby na Martinu dávala pozor. Třeba nám Martina časem začne více důvěřovat.

Michal, Radek, Jana a Vlaďka míří k výhře v kategorii, Radka by také neměla mít problémy.  Nejvíce práce čeká Ondru a Honzu, dobré umístění určitě nemine Vendulku, Petra Kunce a Roba. V posledních sedmi soutěžích ještě hrajeme o dva tituly a celkové pohárové výsledky.

 

©Text: Petr Mihola, Foto: Dalimil Marek