I ta nejdelší trať začíná prvním metrem…

Stojím na startu a s pohledem vpravo na malou bójku vzpomínám na svoji první stovku v Blansku v roce 2016.

Je 2. listopadu 2019 a ta první stovka mě dnes čeká 10x. Je to o 3°C teplejší než poprvé a za ty tři sezóny už mám za sebou 34 km ve studené a 47 km v teplé vodě v létě.

Ředitel soutěže, Pavel Mikulášek, se mě na prvním tréninku v říjnu 2016 v lomu v Blansku zeptal: „Umíš plavat?“ Tývado, jo, v práci plavu na fyzických testech 200 m v bazénu, ale su rád, že su rád – v duchu přemýšlím nad odpovědí. „Jo, umím plavat,“ volám ponořený po pás v ledové vodě s drkotáním zubů. „Tak plav! Ke skále a zpátky,“ zazní ze břehu. Styl paní radové to jistí, voda je průzračná a vypadá hluboká. Budu se muset naučit plavat ty prsa pořádně, ať se neutopím, potom možná kraul, ať plavu rychleji.

Letos doplaváváme do cíle spolu s Honzou Kočařem s rozdílem čtyř vteřin, podáváme si ruce a gratulujeme si navzájem. S úsměvem pak odcházíme s Pospecem do vytopeného zázemí restaurace Myslivna na břehu přehrady Palava a on hlásí: „ Ale že sme je všechny před sebou hnali, co?“ :o) Čeká nás chvíle klepání se zimou a pak výběr ze tří jídel na občerstvení.

Plavalo nás 35 Fidesáků, 22 mužů a 13 žen napříč všemi tratěmi od 250m po jeden kilometr. Počasí moc nepřeje, ale i tak si navzájem fandíme, povzbuzujeme se, pomáháme si z vody po doplavání a to je to, co nás stmeluje, a jeden z důvodů, proč se těšit na další závody.

Fandit

Ignorovat bolest

Doplavat plní

Endorfinů

Spolu jako jeden tým…

Moje čtvrtá sezóna se rozbíhá, děkuji všem za podporu, je mi s váma všema moc fajn a těším se na další setkání.

A nezapomeňte:  – je to po rovině – dá se u toho ležet  a v rohu to má 90°,

takže plavééém s Fidesééém, čao Martin