třetí den, čtvrtý den

Ve čtvrtek se do vody dostala nejdřív Terka. Na 25 metrů motýlem skončila čtvrtá. Motýl se plaval víc jak hodinu. Terka pak hned plavala sto kraul a skončila pátá. Ona pak už měla ten den hotovo, zatímco my jsme ještě nebyli ve vodě. První šla Václavka a se svým časem vedla. V další rozplavbě se prosadila favorizovaná Rakušanka. Další závodnice pak vzala Vendy o sedm setin a tak jsme měli další bronz.  Marek pak skončil šestý. Béďa měl v kategorii dva soupeře a do poloviny to byl s jedním z nich vyrovnaný souboj. Béďa ale rychlost udržel a slavili jsme další titul. Přistihl jsem sebe i několik dalších, že to bereme jako samozřejmost. Béďovi jsme prostě věřili.

Odpoledne byla trať 450 metrů a tak jsme začali nafukovat bójky. Začalo se zase bronzem. Tentokrát jej dodala Vlaďka. Liba byla sedmá, Helenka čtvrtá, Jana přidala další bronz, Jitka a Markéta byly osmé, Vendy a Magda páté. Třetí dámský bronz z této trati přidala Radka.

Pak na to šli kluci. Zaplavali dobře, Ondra bral „brambory“, Ivan a Radek byli pátí, Robo v jediném startu na mistrovství sedmý. Hezky to vyšlo Radkovi Kurečkovi, pěkně plaval i Martin. Největší radost jsme měli z Michala, získal náš jubilejní desátý bronz, čtvrtý z trati 450 metrů.

V pátek plavala volnou padesátku zase první Terka a skončila čtvrtá. Ještě předtím si pomocná rozhodčí odprezentovala „Valčavu“. Ta zvolila taktiku „hladový vlk“ a měla velmi hezký čas 36,44. Pak jsme čekali skoro 25 minut na doplavání všech soupeřek. Rychlejší byla jen Rakušanka, takže jsme se dočkali vytouženého stříbra. Druhé přidal za chvilku Béďa. Pro toho byla padesátka prý moc krátká.

Mistrovství jsme zakončili s bilancí tří zlatých, dvou stříbrných a deseti bronzových medailí.   

Tato bilance by byla lepší v případě startů Helenky a Liby na kilometru. Také v pátek se mohla kompletní slavkovská dívčí trojice postavit na 250 prsa. Jistě by neodešly s prázdnou. Díky desetiletému rozpětí dvou kategorií se medaile nedočkala Magda. V pátek měla v nejsilnější rozplavbě na 200 metrů prsa od bronzu kousek.

Ještě nevíme, kam pojedeme na mistrovství za dva roky. Před Tallinem jsme se poučili z Rovaniemi a po Tallinu jsme spřádali plány na Bled. Vyzkoušeli jsme si závodiště před rokem světovém poháru. V komornější sestavě nás i soupeřů to bylo tehdy s bilancí 10 – 7 – 1. 

Definitivně padla Čína, mluví se o Kaliningradu a lotyšské Jelgavě. Ta by se nám jistě zamlouvala.

Petr