Tucet medailí z Komína

Po dvou letech se mistrovství ve volném způsobu vrátilo do Brna. Na Bystrc můžeme už ale zapomenout.

Ze dvou variant zvolil agilní Michal tu jednodušší. Určitě udělal správně. Řeku v Komíně znají někteří z nás již déle než padesát roků. V Pisárkách by byl problém se zajištěním občerstvení.

Čekaly nás nováčkovské starosti po přesunu do nové lokality. Překonali jsme je zvýšeným úsilím mnoha nadšenců. Dalík udělal novou dělící lajnu, Pavel mě přemluvil k nákupu bójek. Stan jsem mu nepovolil, ale poradil si. Vypůjčil hned dva, zadarmo. Podobně příznivá cena se podařila získat za dozor na vodní hladině. 

Aktivních účastníků do vody jsme měli 37. Z nich se 21 postavilo na start mistrovských tratí. A hned dvanáct pak získalo mistrovskou medaili.

Naši medailisté:

ZLATO:                 Marek Halva, Lukáš Grábl, Radomír Suchopa a Jana Matuštíková

STŘÍBRO:             Michal Slanina, Bedřich Hanuš, Radka Eremiášová, Helena Pavézková a Vlaďka Fialová

BRONZ:                Jan Böhm, Robo Šupa a Václava Benešová.

Jedinou bramborovou medaili pak získala Magda. V nevelkém odstupu od pódia se umístily také Pyjavice Markéta a Martina. Dobrou výchozí pozici před prsařským mistrovstvím ale mají i Helča a Eliška. Prsařské mistrovství by mohlo dopadnout ještě lépe.

Prsa určitě nepoplave jenom Robo, takže by se naše sbírba mohla rozšířit o pódia hned ve dvou kategoriích, prsařském způsobu a duatlonu.

O obhajobu titulu by se měl pokusit včera nepřítomný Ondra. Těžko říct, zda vůbec odcestuje na Szlomiok Kapielowy a zda mu body budou stačit k nominaci.

Je jasné, že na Bystrc budeme ještě pár let vzpomínat. Na celostním webu je obligátní pochvala od Honzy Schneidera, jinak naprostý klid. Takže se nám to asi včera povedlo.