Premiéra ve Slavkově

Slavkovské slunce tentokrát, 8. října 2022, nevyšlo. Plavci se po bezmračném týdnu sjížděli do pošmourného, mlhavého dne. Naštěstí teplota vody zůstala těsně pod 15°C.

Slavkovským závodem začínají bodované soutěže a jako jediný (nepočítáme-li MČR v Podolí) probíhá v plaveckém bazénu. Oproti hromadným startům na otevřených vodních plochách má výhodu, že plavec má svoji dráhu, na níž nemusí hlídat bójky a strkat se se soupeři. Ale stane se to někdy i zde.

Nejrychlejší ženou byla stejně jako loni Šárka Landsmannová, a protože byla zároveň nejrychlejším plavcem závodu, odvezla si dar starosty města – jablka netknutá chemií. V cílové rovince bylo vidět několik napínavých momentů. V závodě na 1000 metrů obsadil třetí místo Jaromír Berounský z pořádajícího oddílu opravdu o fous, o dohmat. Ale i v ostatních rozplavbách se závodilo stejně bojovně.

Výsledky už jsou známé, ale nevyčtete z nich příjemnou atmosféru, která na koupališti panovala. Po půl roce se vítali skalní zimní plavci i ti, kteří si v létě odskočili na závody v dálkovém plavání.

Rádi jsme Vás ve Slavkově viděli a těšíme se na další závod, který pořádá Fides Brno. Přivítáme Vás na novém místě, v krásném lomu v Lulči.

Vlaďka

Foto z akce od R. Lánského:

https://lansky.rajce.idnes.cz/18.rocnik_souteze_zimnich_plavcu_SLAVKOV_8.10.2022/