MS 2023 Bled, Slovinsko – den první

První den jsme získali dvě kompletní sady medailí.

Zahájení kilometru v pravé poledne obstaral Radek Suchopa. Získal zlato v kategorii a má během necelého roku druhý světový titul. V jeho rozplavbě se prosadili Pražáci Petr Hensel a Ivan Lalák. Kompletní sadu pro Prahu doplnil hned v další rozplavbě Jarda Zeman. Ve třetí mužské rozplavbě jsme měli Jaromíra Berounského. Světovou premiéru ozdobil třetím místem. To bylo za chlapy dnes od nás všechno.

Děvčat jsme měli na kilometru pět. Medaili nemá pouze Ivonka, skončila čtvrtá, hned za Václavkou. Svůj již čtvrtý titul má Jana Matuštíková. Jarmila Mašová a Magda Okurková pak získaly stříbro. Zbylých devět členů Fides vytvořilo našim plavcům domácí prostředí a také dokonalý servis a zázemí.

V kompletním zpravodajském výčtu ještě zbývá zmínit desátou medaili pro Českou republiku. Získala ji Liba Švrčková. Neztratili se ani další plavci s fidesáckou minulostí. Rišo Nyáry je mistrem světa a Josef Köberl získal bronz. Zítra si pospíme. Trať 25 m motýl se nás netýká a na trať 100 metrů prsa vyrazíme až před polednem.

Petr