U primátorky

Dneškem jsme definitivně uzavřeli zimní sezónu. Všichni medailisté z MS na Bledu byli pozváni k primátorce Brna, JUDr. Markétě Vaňkové, přítomen byl i radní pro sport Tomáš Aberl.

Naše setkání začalo u Petra v úřadě. Mohli jsme si uvařit kafe a čekali jsme, až se sejdeme všichni. V propozicích od náčelníka stálo: přijít včas, umytí, nastrojení a střízliví. Já vlastně znám Fidesáky jen v plavkách, mikinách, čepicích a kabátech, ale dnes? To jsem hleděla. Všichni chlapi v oblecích, Mareček dokonce s motýlkem, dámy též v plné parádě. Moc pěkný pohled na nás byl.

Společně jsme přešli náměstí do budovy Nové radnice. Na nádvoří bylo zrovna připraveno občerstvení pro účastníky akce Do práce na kole. Toužebně jsme hleděli na sladké i slané dobroty, ale nenabídli nám. Neměli jsme kola.

V salonku nás přivítali, Petr stručně představil oddíl i jeho úspěchy a zvlášť se zaměřil na všechna mistrovství světa, kterých jsme se zúčastnili. Sypal z rukávu počty medailí, umístění, termíny i historické podrobnosti. My ho tak známe, ale stejně mě znovu a znovu udivuje, kde to v těch šuplíkách v hlavě má všechno poschovávané.

Paní primátorka o zimním plavání něco věděla, mám dojem, že mluvila i o našich webových stránkách. Zajímala se o závody na Punkvě, vyjádřila obdiv k našim výkonům, ale spolu s radním současně projevili svoji nechuť až odpor ke studené vodě. Obhlídla nás dokola a správně se jí zazdálo, že bychom měli přitáhnout víc mladých plavců, aby na nás mohli navázat. Chtěla taky vědět, kdo z přítomných je z Brna, naštěstí byli Brňáci v převaze. Dověděli jsme se mimo jiné, že Lužánky se budou otevírat v říjnu a to je pro nás dobrá zpráva. Doufejme, že to tak opravdu bude.

Celé setkání bylo příjemné. Slavnostní a současně neformální. Zimní plavání bude v Brně zase o něco známější a je dobře, že se o nás ví.

Díky, Petře, že jsi to celé zorganizoval a připravil nám zajímavé dopoledne, bylo to fajn.

Vlaďka