Dvanáct opavských startů

Na místním, námi oblíbeném Stříbrném jezeře, dosáhl našeho nejhodnotnějšího výkonu už v sobotu Michal Slanina. Obsadil na desítce 14. místo mezi 34 plavci a navíc zaplaval velmi hezký čas 2:27:30 hodiny. My ostatní jsme se s ním paradoxně ani neviděli, dalších 11 našich startů se uskutečnilo až v neděli.

Všichni naši odplavali pětku. Potěšil start Radka Kurečky, první letní po dvou letech. Tehdy mně v Brně pomáhal s tou mojí desítkou po 40 letech. Dva roky uběhly a příjemné vzpomínky na náš společný závod zůstaly. Nějaká pauza ale na Radkovi rozhodně nebyla znát. Skoro stejně dlouhou pauzu měla Eliška Podmelová, skončila z našich druhá za Magdou. Svátečním plavcem je bohužel také Honzík Hobík Honza Vaňous. A taky nic nezapomněl.

Dalších osm nedělních startů už přidaly letošní opory. Hanka Matýšková už má v této letní sezóně šest závodů! Hanka je krutá. Přidali se také Magda (dnes 1:21:39 – nejlepší z děvčat), Štěpán (nejlepší z kluků za 1:32:40), dále Radek Suchopa, Laďa Stejskal, Ivonka Láníčková a plavala dnes i CELÁ OBORA – Jarmila Mašová a Ivan Marek. A jak jim to šlo! Ani toho mravenčího doktora jsme pro ně nemuseli volat. Po závodě jsme se někteří nadopovali steaky, klobásy a úplně všichni pivem. Voda totiž měla přes 25 stupňů, slunce se naštěstí občas milosrdně schovalo za mraky.

Nic naplat. Zima je lepší. Není takové vedro a nemusí se hlavně tak dlouho plavat. Velká gratulace a poděkování patří celému tuctu našich závodníků! Těšíme se na Lipno a hlavně potom na chalupu za Milanem a Václavkou. Tak v úterý by už měla zavolat, co se bude podávat. Když nezavolá ani ve středu, budu jí ve čtvrtek volat sám. Lipno je totiž už za týden. Pak si dáme trochu pauzu.

Petr