Pastvinský maratón

Dálkoplavecká sezóna pokračovala víkendovým dvojbojem. V sobotu se konal závod v Kolíně, v neděli zase na Pastvinách. Já odjakživa měl závod na Pastvinách (i přes horší kvalitu vody) rád, proto jsem ho upřednostnil před Kolínem (byť je to i tam hezké). Co se týče vody, tak ta opět „nezklamala“. Nejen, že dle mého názoru jí bohužel stále ubývá, ale opět všechny plavce přivítal doslova špenát. Ani teplota 24 °C (dle mě i více) nepotěšila.

Naše výprava Fidesu se skládala ze 4 plavců. Já se rozhodl pro trať 10 km. Závod se nakonec plaval poměrně dobře. Už několikátou sezónu se moc nesnažím ohlížet na soupeře, ale plavat si své tempo a snažit se skutečně držet jednotlivá kola kolem podobného času. Myslím, že se mi to daří, že jsem zkrátka tempař. Výsledkem jsou daleko lepší pocity po doplavání závodu a často i lepší celkové výsledky.

Dneska to však byl první závod letošní sezóny, který mě „nebavil“. Voda teplá, hustá díky sinicím, kola zase moc neubíhala, jak jsem si maloval. Ale stále mi bylo hlášeno, že plavu vesměs vyrovnané tempo. Výsledný čas 2:41.14,4 je pro mě nakonec velmi dobrý a panuje s ním spokojenost. Tímto výkonem jsem obsadil celkové 8. místo. Potěšilo pak vyhlašování kategorie plavci 20 let a starší, kde jsem si mohl dojít pro bronzovou medaili.

Na trati 5 km pak předvedli výborné výkony Štěpán Cajzl (7. místo), Honza Váně (9. místo) a Láďa Stejskal (13. místo).

Sezóna se blíží ke svému konci. Další zastávkou je druhý vrchol sezóny…. Možná ten největší?… v Račicích, kde budeme, věřím, usilovat o další mistrovské tituly. Těším se, až se tam s mnohými členy zase setkám.

Michal