Zahájení sezóny zimního plavání v Moravském krasu

Každoročně bývá zahajována první říjnovou neděli sezóna zimního plavání v Moravském krasu plaváním otužilců na podzemní říčce Punkvě. Nejinak tomu bylo i letos, kdy se zde konal 75. ročník Memoriálu T. K. Divíška a 43. ročník Liškovy Punkvy. Od roku 2011 tuto akci organizuje náš brněnský oddíl a bývá o ni velký zájem nejen mezi oficiálně registrovanými zimními plavci, ale najdou se i zájemci z řad veřejnosti. Počet plavců, kteří mohou v říčce Punkvě plavat nebodovanou vzdálenost 100 nebo 300 metrů, je omezen na 150. Voda měla teplotu 10,7°C, byla tedy o stupeň či dva vyšší než v letech minulých.

Pořadatelé děkují Správě jeskyní Moravského krasu a mnohaletému vedoucímu na Punkevních jeskyních panu Hynku Pavelkovi za povolení konání akce a pomoc s organizací. Poděkování patří rovněž každoročním pomocníkům – lékařce závodu MUDr. Janě Novotné z Blanska, brněnskému zdravotníkovi se sanitou RZP Ondřeji Karpíškovi, DiS. a potápěčům z klubu Skorpen Přerov.

Andrea

Fotogalerie Václava Hanzla: https://www.facebook.com/hanzl.vaclav/posts/7196012387077884 

Fotogalerie Jaroslava Šandy: https://www.rajce.idnes.cz/js78/album/liskova-punkva-memorial-t-k-diviska-otuzilci-macocha-2023