Čehovické ohlédnutí

Konec sezóny se projevil v úbytku sil nejen fyzických. Ani týden po odplavání předposlední série závodů Českého poháru v zimním plavání nebyla zde o nich ani zmínka. Takže, honem na to!

Do Čehovic se tentokrát sjel rekordní počet účastníků – 127. U rybníka byla skvělá atmosféra, na které se podílelo nejen Mušákovo mluvené slovo, ale především nádherné jarní počasí: teplota vzduchu 15° a hřejivé sluníčko, voda ohřátá na 12°. (Pamětníci mohou zavzpomínat na loňský rok, kdy ve stejnou dobu voda neměla ani tři stupně!)

Kromě několika Slováků, Poláků a Jacka mezinárodní charakter závodů podpořila i hvězda zimního plavání Melissa O’Reilly zvaná Mo z klubu CIBBOWS z New Yorku. Tato sympatická plavkyně přijala pozvání Jirky Kuřiny a v Čehovicích se „stavila” cestou z mistrovství světa ve finském Rovanniemi, kde zvítězila v závodě na 450 m ve své věkové kategorii.

Nás, Fidesáků,  přijelo do Čehovic 31. A jak jsme si vedli?

Závodu na 250 metrů se zúčastnil Andrej Dzuba.

500 metrů plavala Marcelka Pelikánová a Pavel Krajsa. Pavel si vychutnal finiš a v mužské kategorii obsadil 1. místo.

Na trati 750 metrů se představilo šest našich žen a dva muži. Ženskou rozplavbu suverénně a s velkým náskokem vyhrála Lenka Pacáková, v mužské se na pěkném 3. místě umístil Béďa Hanuš.

Nejvíce plavců, čtyři ženy a 18 mužů, jsme měli na trati 1000 metrů, čemuž nahrála teplota vody nad 8°C umožňující doplavat v limitu 30 minut.

1. místo v kategorii žen opět vybojovala Magda Okurková, Eliška Novotná doplavala na 2. místě, stejně tak Robo Šupa v mužské kategorii.

Výše zmíněná Američanka Mo byla v cíli čtvrtá. Naše holky jí připadaly “incredibly fast” (neuvěřitelně rychlé). 🙂

Po plavání jsme se těšili na makrely, letos ale bohužel pečení nějak vázlo, dočkali se jen největší vytrvalci. Většina si nechala zajít chuť a raději spěchala do hospody na guláš. Zde se na makrely rychle zapomnělo, protože po tradičním dobrém čehovickém guláši nastaly pro modrou šlechtu pravé hody! Postarali se o ně bratři Pékovi z Dunajské Stredy, pořadatelé a naši medailisté. Podávala se pečená kachna, kachní jatýrka, škvarečky, zákusky, dorty… Příjemné tečka za celkově povedenými závody.

 

©Foto: Radomír Kurečka, Iva Snopková