Rumchalpa

A máme to za sebou. Neuvěřitelných 23 sobot se celá karavana otužilců stěhovala po Moravě a Čechách, dokonce i na Slovensko a do Rakouska.

Poslední závod sezóny s vyhlášením aktuálních i celkových výsledků proběhl opět v krásném prostředí zatopeného lomu Rumchalpa v režii novopackých otužilců. Po vydatném dopoledním dešti se vyčasilo, obvykle chladná voda se vytáhla až na příjemných 11°C, vzduch dosáhl 15°C.

Přihlásilo se 151 plavců, na start závodu na 750m se postavilo 82 mužů a 31 žen.
Modrých mikin z Brna a blízkého i vzdálenějšího okolí přijelo 29 a jen čtyři z nich si vybrali kratší trať.

V nejdelším závodě jsme byli úspěšní, do první desítky se zařadilo šest našich mužů, ženy obsadily první dvě místa, další se vešla do desítky.

2. místo Robo Šupa
4. místo Martin Homolka
5. místo Michal Moravec
8. místo Kuba Hašek
9. místo Radek Suchopa
10. místo Petr Mihola

1. místo Magda Okurková
2. místo Eliška Novotná
9. místo Hana Matýšková

V závodě na 500m se po delší přestávce objevila na startu Zuzka Kouřilová a hned to bylo 3. místo. Tradičně cestou vystřídala kraul, prsa i znak, snad příště bude i motýl. Na pětistovce ji doprovodila Marcelka Pelikánová, Andrej a Dalík zvolili trať 250m.

Pak už nás čekal guláš, vyhlášení, oranžová gerbera, výtečná srdíčka s dvanáctkou, bublinky, pózování fotografům. A pocity? Obrovská radost, že jsme zase vyhráli kdeco a že je vše konečně za námi. Ale taky trochu smutek, že se s mnohými uvidíme až za další půlrok a že už je vše za námi.

Text: Vlaďka Fialová, Foto: Dalík Marek