Magda dovršila zlatý hattrick a Berounští odemykají pětistovku

Do Hradce nás jelo 21. Po cestě jsme si všichni zavolali. Nebylo toho zase tolik. Václavka s Milanem, jedno auto z Blanska, Kulheimovi z Babic, jedno neúplné z Brna a Laďovo v sedmi lidech ze Slavkova. Nejvíc plné a bylo v něm taky nejvíc strachových buněk. Rozhodčí Michal byl na místě první, změřil vodu na 3,9°C a hned nám volal. Takže aktivoval další strachové buňky a část plavců zdrhla na kratší trati. Ukázalo se, mnohem později, že to nemuselo být správné rozhodnutí. Kilometru totiž do kilometru chybělo asi sto metrů. Ale to se vědělo až po závodě a ne v autě někde u Svitav. Rozhodli jsme se správně, nikdo se neodrovnal, nikdo nebyl přes limit a nikdo neplaval zbytečně málo.

Na místě bylo vše připravené, ukázali jsme covidové pasy a pozdravili se s Vídeňákem Josefem.

Pak už to šlo velmi dobře. Matěj zvládl první studenou stovku a na 250 metrové trati si Berounští a Pavel Šimek zajistili vstup na vyšší trať. A Andrej má na 250 průpravu už mnohaletou.

Kilometr ovládli Jirka Polanský a Magda. Letos vyhrála už potřetí. Michal byl druhý a Václavka po diskvalifikaci Jany Procházkové čtvrtá. To se ale vědělo až v neděli večer. Po Michalovi byli tradičně nejlepší Honza Böhm, Pavel Mikulášek a Radek.

Dobře vyšla i 750, všichni to zvládli nad očekávání. Jana a Jarmila si opět vyměnily pořadí, takže se dá uhodnout, jak to dopadne za týden. Pouze Ivan se po tréninkovém výpadku musel nezvykle dlouho objímat s rourou ve vyhřívacím stanu. Všechny pak dozoroval Martin.

Laďa, Ivonka, Luboš a Vlaďka zvládli pětikilo a Vlaďka se tak ujala vedení v kategorii. Ze 16 kategorií vedeme polovinu. Dobyté pozice si upevníme v sobotu v Chocni.