Dos medallas de plata para una familia / Dvě rodinná stříbra

Do Plzně jsme vyslali genderově velmi nevyváženou výpravu tří slavkovských děvčat, Jaromíra a Natálky a tomu všemu velela nejzkušenější Václavka. V pátek měla spory s dělníky na stavbě a byla z nich hodně napružená. Skoro jsem měl strach, aby nám nezačala redukovat kádr. Ale zvládla to výborně. Na místě si rychle ujasnila se všemi původní trati a už se plaval kilometr. Samotná Vendy mlaskla Prochajdu a Jarmila vrátila týden starou prohru Janě.

Helenka šla na 750 a byla čtvrtá, kilometr by dnes asi nestihla. Ale vypořádala se hravě s Libuší a může přemýšlet o svých pohárových ambicích. Na pódiu by v Nové Pace v dubnu mohl stát pouze Slavkov(!) Ale to jsou pouze sny náčelníka a ne Helenky. Jarmila s Janou se za čtyři měsíce můžou dohodnout, kde která z nich bude při závěrečném vyhlášení stát. Tohle už se nedá prohrát, ale jde o dívčí soutěž, takže možná dá…

Na 250 metrové trati je „uzamčená“ řada výborných plavců. V těžké konkurenci byli Jaromír a Natálka druzí, jejich čas se při intervalovém startu, kdy neplavali společně, lišil jedinou desetinou. Neměli to z Českého Krumlova úplně blízko. Jsou důvěřiví a čeká je oba velká plavecká budoucnost.

Petr