Po roce Vánoce…

… na koupáku ve Slavkově. Z původně ohlášené akce pro členy Fidesu se stala přehlídka dalších otužilců a jejich fanoušků, ani jsem nestačila všechny spočítat. A nevím, kolik by se nás sešlo při vyhlášení vánočního koupání pro veřejnost! Každopádně máme radost, že ve Slavkově příznivců otužování přibývá, je ale škoda, že nikdo z nich nemá zájem o závodní zimní plavání.

Tenoučký led na hladině nikoho neodradil, po náporu plavců se dokonce přesunul ze západní strany bazénu do středu, takže místa na plavání ve vánočních čepičkách či jiné výzdobě bylo dost.

V nízké části rozráželi ledovou tříšť ledoborci Petr a Radek, pár bazénů si dali i ostatní Fidesáci. Ve vodě 2 – 3°C se cítili jako doma, jen já musela potupně a opatrně slézt po žebříku v nejnižší vodě. Aspoň jsem udělala pár kroků a snažila se zamávat sádrovou levačkou.

Kromě sluníčka a bezvětří jsme si užili Jarmiliny a Ivanovy zelňačky, Svaťova svařáku, Kyjákových rybích jednohubek a spousty cukroví, ale hlavně moc hezké přátelské vánoční atmosféry. Všem zúčastněným kamarádům-Fidesákům děkuji, že přijeli. Jim i těm, kdo přijet nemohli, přejeme ze Slavkova do příštího roku hodně štěstí a zdraví v osobním životě. Do toho plaveckého pak sílu do tréninků, překonávání osobních rekordů, hodně bodů do svého umístění i do oddílových výsledků. A těm nejlepším z nás taky úspěšnou účast v mezinárodních vodách.

Vlaďka