Vydařený zájezd do Mladé Boleslavi, Magda vítězí popáté

V Mladé Boleslavi mají řeku Jizeru. Byla k nám velmi přívětivá. Všech osm našich plavců na kilometru zaplavalo rychleji, než před několika týdny v Chocni 750 metrů. A ještě za to byly lepší body.

Magda má letošní pátou výhru, Michal Slanina doplaval zase za Jirkou. Honza a Václavka obsadili shodně cenné páté místo. Taktické šachy mezi Janou a Jarmilou probíhaly tradičně od začátku týdne. Přihlášení na poslední chvíli a obligátní sobotní licitace o délce trati jsou takřka neměnným koloritem celé sezóny. Nakonec uvěřily náčelníkovi a podaly výborné výkony. Absolutorium zaslouží i jejich partneři, Svaťa a Ivan. Za delší konec tahala Jana (byla opět na řadě), celkové prvenství nadále hájí Jarmila.

Na druhé nejdelší trati Jaromír a Natálka Berounští rozšířili sbírku rodinného stříbra, Eliška byla při comebacku třetí a splnila kvalifikaci na republikové mistrovství. Prý si poslední start v ženské kategorii nenechá ujít.

Na pětikile byl Rosťa pátý. Andrejka se o svém dodatečném posunu na třetí místo dozvěděla až s odstupem více než 27 hodin. Třídu si konečně vyplaval Martin Klučka. Asi už povede kategorii, do mistrovství ale potřebnou třídu bohužel ještě nezíská. Ale metodicky ho vede Michal. Takže ho k té třídě dotlačí aspoň do prsařského mistrovství. To by byla paráda, mít mistra v kategorii 20 – 29 let(!) Michal přijel sice s námi, nicméně pak dal přednost rozhodování v cíli. Potvrdil mně výhru Renaty nad Magdou, takže možná bylo dobře, že tam kromě něj měli v cíli i elektronickou časomíru.

Všechny tyto události zastínila přítomnost našich téměř zakládajících členů. Z Liberce a Jablonce to mají blízko a je dobře, že se nám přijeli ukázat. Jirka Valeš zvládl pětikilo, Milan s manželku Renatou mu udělali dokonalý servis. A pečlivý čtenář vzkazovníku dobře ví, že Milan již v prvních lednových dnech vyhrál mnohem důležitější souboj.

Jirka a Milan závodí více než dvacet roků za město, od kterého bydlí téměř 300 kilometrů. Pořádali nádherné závody a jsou velkými brněnskými patrioty.