Luleč poprvé

Tak jsme to v sobotu zvládli. Po slavkovských závodech, kde už máme všechno zajeté, bylo třeba na novém místě zajistit tolik věcí, až z toho šla hlava kolem.

Před více než půl rokem jsem obdivovala Pavla Šimka a jeho pomocníky, s jakým přehledem připravili MČR v Brně, taky na novém místě. Teprve teď nám dochází, co taková příprava obnáší.

Ale myslím, že závod proběhl úspěšně. I když… Velké nadšení šéfa Panelky brzo vyprchalo a zrušil napevno dohodnutý termín krátce před začátkem akce. Naštěstí se vše vyřešilo v pohodě v Pohodě.

Jedničku s hvězdičkou bych tentokrát napsala Ivanovi. Na něm leželo vyjednávání, domlouvání, chystání, všechny práce, které nejsou vidět. K ruce jsme mu byli všichni podle svých možností a schopností. Bučováci vymysleli a provedli systém upevnění bójek a spolu s Petrem, Lenkou, Magdou a Jarmilou vyměřili a vyzkoušeli trať. Podle časů možná byla o kousíček kratší, ale jak řekl Marek Košecký : „Pre všetkých to bolo stejné.“

Stan z Budějic přijel a byl postaven úspěšně, buchet a pomazánek se sešlo dost, čaj byl taky k dispozici. Hodně nám pomohli i naši sympatizanti a fanoušci. Milan fotil každičké tempo a zajímavou situaci, Svaťa strávil na loďce celý závod s hasičem-záchranářem, Kyják se staral o čaj, desinfekci a jontové nápoje. Daniela Fanova popisovala, povzbuzovala a konala, co bylo potřeba.

Nad veškerým průběhem od jara, kdy se o Lulči začalo uvažovat, samozřejmě bděl náčelník Petr. Schvaloval, navrhoval, občas zamítl a hlavně získal velkou podporu na obci. Starosta souhlasil se vším, správce koupaliště neviděl v ničem problém a ještě poradil, co a jak tam udělat nejlíp.

Tak uvidíme za rok, bude to opět Luleč?

Vlaďka