Zvládli jsme důležitou soutěž v Chocni

V sobotu ve čtvrt na jedenáct jsme měli s Radkem přihlášeno, zatímco většina výpravy ještě nemusela ani vyjet. V Chocni je totiž mezi koncem prezence a začátkem plavání pauza dvě hodiny. A teprve za další hodinu se plave hlavní trať 750 metrů.

Eva, Matěj a Hanka zvládli pohromadě 250 metrů a mají při teplotě vody 3,8°C vytouženou druhou třídu. Rozesmátá Hanka hned začala likvidovat nafasovaný řízek a my jsme se ještě v jedenácti lidech teprve chystali do vody. Nečekal nás lehký závod.

V Chocni se plave v podstatě časovka, většinou za špatných světelných podmínek. Startovní listina nám dávala velké ambice, ty se potvrdily – Magda vítězí, Michal je druhý, Václavka třetí, Jaromír čtvrtý, Honza hned za ním pátý. Pátá skončila i Ivonka, která vyslyšela prosby náčelníka a ve své kategorii si zřejmě zajistila nejméně druhé místo. První drží Václavka, i když je celkově zatím třetí, právě za Ivonkou a Hankou. Být druhá za mistryní světa, to přece není špatné… Řidič Rosťa byl desátý a další dva šoféři Petr třináctý a Radek šestnáctý. Hezké body získal i Matějův táta Luboš, ten taky včera řídil. Všechny tři kluky už známe od Slavkova, v sobotu přijela poprvé fandit také maminka.

V celkovém pořadí se nám propsaly velké body Hanky a Evy a ziskem přes padesát tisíc bodů míříme za obligátním sezónním stříbrem mezi oddíly. Mnohem veseleji je v jednotlivých kategoriích, kde aktuálně Praha vede jedinou(!). Líp je na tom se dvěma dílčími prvními místy nejen Jihlava, ale i Hanáci, kteří vedou dokonce tři kategorie. Náš ledový mílař Martin dílčí vedení sice ztratil, ale i tak vedeme těch kategorií osm. Dále máme šest druhých a čtyři třetí místa. Na stupních vítězů je aktuálně každý třetí člen oddílu a každý druhý z těch, kteří do plaveckých bojů od začátku října zasáhli. Moc hezky se dívá hlavně na kategorie děvčat 50 – 59 a 60 – 69 let. Do Náchoda se vydají naše zlaté sloupy Michal a Jaromír, já osobně jsem zvědavý na Holoubkov. Mentálně jsem na tu cestu připravil už i Radka…

Petr