Skončila naše 23. zimní sezóna

Zažili jsme si vlastní oddílové Nagano se 39 medailemi z mistrovství světa, z toho deseti zlatými. Postaralo se o ně našich šest mistrů světa. Nováčci mezi mistry Jaromír Berounský a Marek Halva zaokrouhlili počet mistrů světa na deset.

V sobotu skončil 27. díl Českého poháru. Ze 16 kategorií jsme vyhráli polovinu. Nováčky mezi vítězi kategorie jsou Matěj, Jaromír a Ivonka. Další vítězové poháru již mají tuto metu splněnou vícekrát. A někteří mnohokrát. Martin, Magda, Michal Slanina, Jana a Vlaďka získali svoje již několikáté prvenství.

Stříbro má Vendy (dva body za Ivonkou, radost mají obě), Radek, Jarmila a také Béďa.
Bronzový stupínek mají Michal Vašata, Andrejka, Honza Böhm (za suverénními bratry Polanskými, za mě je to „maskované zlato“) a navrátilec Hanka.
Náčelník není jednou za deset let na stupních, vybral si to letos. Více bramborových stupňů už nemáme.

Potěšila nás i pátá místa Natálky, Helenky a velkého bojovníka Ivana.
Každý bod se počítá. Každá medaile nám pomáhá ke stále lepším ekonomickým podmínkám, zcela nesrovnatelným s těmi, které jsme měli ještě před několika lety.
Průměrný věk deseti nejlépe bodujících plavců je 54 let. Pak jsem se podíval na druhou desítku. V naději, že to bude lepší. Ale je to pořád těch 54 let.

Bavte se plaváním, mějte sportovní cíle. Těch vzorů máme mezi sebou hodně. A vůbec nevadí, že se ten největší nemohl letos účastnit rozšiřování slovinské medailové megasbírky.

Petr