Čtyři štafetové medaile

Máme za sebou úspěšné mistrovství. Na račickém veslařském kanálu jsme úspěšně vzdorovali soupeřům i stále houstnoucí vodě.

Na start pětky se postavilo deset kluků a pět děvčat. Jistou medaili bohužel odmítla slavkovská trojice Hana Matýšková, Jarmila Mašová a Jana Matuštíková. Otázkou je, zda by si poradily s dvěma starty za den. Přitom obě trati stačilo pouze uplavat.

Na poslední chvíli jsme museli vyměnit Martina Klučku za Alici. Získali jsme regulérní štafetu v kategorii 160 – 239 let. Doplavala si pro nepopulární bramborovou medaili. Další čtyři naše štafety již medaili získaly. Se šestinásobnými štafetovými mistry Magdou Okurkovou a Michalem Slaninou plavali letos Honza Böhm a Natálie Berounská. Prohráli pouze se silnou sestavou Univerzity Brno a získali stříbro.

V kategorii 240+ byly pro nás karty rozdané již před startem: 1. Fides C (Petr Mihola, Radomír Suchopa, Ivona Láníčková a Václava Benešová), 2. Fides D (Mojmír Jančík, Hana Matýšková, Jarmila Mašová, Jan Váně), 3. Fides E (Jana Matuštíková, Helena Pavézková, Ladislav Stejskal, František Zezula).

Těch mistrů i medailistů máme ale víc, zde je umístění našich na 5 km v kategoriích:

Mistři: Michal Slanina, Magda Okurková, Václava Benešová

Stříbro: Štěpán Cajzl, Honza Váně, Eliška Podmelová, Ivonka Láníčková

Bronz: Mojmír Jančík

4. místo: Laďa Stejskal, Radek Suchopa

5. místo: František Zezula

7. místo: Honza Böhm, Jaromír Berounský, Natálie Berounská

Za zmínku stojí i nezvykle velký fanklub. Přijeli Jirka Valeš s maminkou a Slavkováci přivezli Vlaďku Fialovou. Nejvíce vzruchu ale způsobil plavající maskot, psí miminko (nebo již slečna?) Margotka Berounská.

Petr