Několik překonaných milníků v Horní Cerekvi

Třetí říjnová sobota je v kalendáři již několik let vyhrazena soutěži v Horní Cerekvi. Ještě to tam nemáme tak úplně daleko a bonusem je výlet překrásnou podzimní přírodou Vysočiny. Vzorně letos navíc vyšlo počasí. Za tři soutěží máme hodně startů a také bodů a nikdo ještě nemohl získat averzi ke studené vodě.

Do akviziční činnosti se zapojila tentokrát i Andrea. Dokázala vyšroubovat naši účast na 31 plavců. Do akce se zapojilo osm z našich deseti mistrů světa. Radka Eremiášová ještě stále od plavání odpočívá a Marek Halva šel rozhodovat závody dětí na Lesnou.


Dosáhli jsme na dvě obligátní pódia. Michal Slanina byl podruhé druhý a Magda Okurková potřetí třetí. Mezi muži jsme měli ve startovním poli celkem 14 zástupců. Na první desítku dosáhli kromě Michala ještě sedmý Honza Böhm a devátý Jaromír Berounský. Mezi děvčaty se do první desítky dostala polovina – třetí Magda, šestá Eliška Podmelová, osmá Václavka Benešová, devátá Eva Lašková a desátá Ivonka Láníčková. Závod velmi dobře zvládla také čtveřice slavkovských dorostenek 60+: Jana Matuštíková, Hanka Matýšková, Jarmila Mašová a Helenka Pavézková. To desáté naše děvče pak byla Andrea Matute Portugal, ta získala důležité body vlastně už během týdne.


Na trati 750 metrů byli v první desítce dokonce všichni naši plavci i plavkyně. Matějovi Kulheimovi jsem před startem předpověděl výhru a tato prognóza vyšla. Aleš Čtvrtníček byl pátý, Ivan Marek hned za ním a za Ivanem Pavel Krajsa. Mezi děvčaty byla osmá Alice Berounská a desátá Vlaďka Fialová.


Bédi Hanuše jsem se cestou opatrně zeptal, zda nechce plavat 750 metrů. Nechal si 500, ale prohrál pouze s Markem Košeckým a dvěma chlapci mladšími o 64 a 66 roků.


Těch 31 startů v Horní Cerekvi se bude špatně překonávat. Poprvé jsem jel na závody v autě se třemi mistry světa a poprvé jsme za startovné vysolili více než deset tisíc. Za týden v Lulči na startovním ušetříme, budeme mít ale jiné náklady. Sezónu 2023/24 jsme ale určitě rozjeli dobře.

Petr