Jak jsme s Jaromírem a Alicí propagovali závody otužilců v Českých Budějovicích

Po zrušeném závodě Alfréda Nikodéma v Praze jsme měli na jihu Čech trochu absťák po soutěžení. Proto jsme se s Jaromírem přihlásili na propagační štafetové závody mezi mosty v Českých Budějovicích. „Buddyho“ nám přispěchala udělat Alice. Pořadatelem tohoto dvouhlavého štafetového závodu byl Jiří Borovka z firmy koncept Lanna a musím smeknout, jak to měl velmi dobře uspořádané.

Aréna mezi mosty byla obležená lidmi, kteří se přišli podívat. Nic jsme s Jaromírem nenechali náhodě a po povzbudivém telefonátu našeho náčelníka, že požaduje, abychom vyhráli, jsme se zodpovědně připravili na závod. Výstrojní kázeň, znalost transportu věcí na druhou stranu závodu a neprochladnutí před delším čekáním na start, nepodcenění nutnosti rychlé předávky štafety – to vše se nám vyplatilo. Zaznamenali jsme vítězství. To nám bylo sice později vytknuto, protože jsme prý měli nechat vyhrát slabší soupeře, kteří nejsou profesionálové jako my z Fidesu. Jaromír na tuto výtku reagoval slovy: „A co jsme měli tedy dělat? Nezávodit?“ Radost z vítězství nám to ale nezkazilo.

V Českých Budějovicích propaguji zimní závodní plavání již osmý rok. A to díky oddílu Fides Brno, díky náčelníkovi, Magdičce a všem lidičkám v tomto oddíle. Nikdo jiný mi nepřiblížil zimní plavání a soutěže v tomto sportu tak jako oddíl Fides Brno. Nikdo jiný neodhadne zdatnost svých svěřenců tak jako náš náčelník. Nechci tu pět ódu na Náčelníka. Chci mu jen poděkovat, jak nás zodpovědně vede do soutěží, povzbuzuje nás, tráví spoustu svého osobního volna studiem a vyplňováním žádostí o dotace a dalšími nutnými úkony, které souvisí s funkcí oddílu. Děkuji a jsem ráda, že jsem součástí tohoto uskupení.

Rádi bychom věnovali hlavní výhru z propagačního závodu v Budějcích náčelníkovi a Magdičce. Sud pomůžeme vypít na hausbótu.

Doufám, že to s námi, Náčelníku, vydržíš i další rok, i když tě občas dost zlobíme!!

Vendula

OBRAZEM: Budějovičtí otužilci měli svátek. Podívejte se na jejich závody a ponor – Českobudějovický deník (denik.cz)