Šest pódií v Sázavě

Týden před republikovým šampionátem jsme se vydali na Sázavu v patnácti lidech. Hlavního pořadatele Michala Pohořelého jsme neviděli od jeho březnového dobrovolného konce v sekci zimního plavání. Uspořádal všem se svým kolektivem hezký závod. Sázava nikdy nebude moc čistá, okolo vody bylo hodně blátivo a sluníčko se neukázalo ani na chvilku. V lehce ponuré atmosféře jsme pod dominantní siluetou sázavského kláštera velmi výrazně promluvili do pořadí na čelních místech.

Nováček Jakub může jen na 250, Tomáš na 750 (a zase vyhrál) a Vlaďka si dala trať 750 metrů taky. Plavala by nejraději víc, ale taky nemůže a má toho ještě do jara hodně před sebou.
Ze dvanácti kilometrovníků nejvíce upoutal výhrou v absolutním pořadí Michal. Určitě vyhraje svoji kategorii… A to další nebudeme zatím ani naznačovat. Za Michalem do cíle doplaval Honza a hned po něm Jaromír. Pomohl tak Honzovi, ten už po včerejšku vede svoji kategorii. Kategorii nadále vedou
i Radek a Jožka.

V děvčatech jsme měli na startu kilometru „pět samyc“. Seřadily se ve výsledkové listině hned za sebou od druhé Magdy, třetí Elišky, čtvrté Evy (vyměnily si pořadí v kategorii, teď vede Eliška), páté Jany (taky vede kategorii) a šesté Ivonky (ta je druhá za Václavkou, která včera musela na „rabotnyj subotnik“, aby ji pustili do Estonska).

Kategorií vedeme po sobotě deset. Už se nám to někdy stalo, udržet to asi úplně nepůjde, ale je to určitě významný milník naší oddílové historie.
Za týden by pódií mělo být doma ještě mnohem víc. Výrazná teplá vlna možná vytáhne teplotu vody ve Svratce k historickému maximu v rámci soutěží republikového mistrovství. To sobotní bude už třicáté. Nějak to všechno strašně uteklo.

Petr