Máme dalších 14 medailí z republikového mistrovství

Do Podolí se vypravila rekordní výprava 33 plavců. Většina z nás mířila na republikové mistrovství. V dlouhatánském programu jsme se mohli opřít o tradiční opory.

Vidět byli účastníci naší již blízké výpravy na mistrovství světa. Magda, Václavka, Honza a Béďa dosáhli na titul, Jaromír, Eliška a náčelník byli druzí. Velmi cenná je medaile Elišky, která měla ve své kategorii velmi silnou konkurenci. V její kategorii zaplavala výborně také Eva, medaile se ale dávají vždy jen tři.

V pravou chvíli se vrátili a startovali Natálka (bronz) a Marek (stříbro), pro očekávanou medaili si doplavali také Martin a Matěj. Velkým zlepšením potěšil Pavel Šimek, neztratili se ani další borci – Laďa, Mojmír a Tomáš.

Nejtajnější akvizici Štěpánovi jsem v týdnu předpověděl boj o bronz. Úspěšná byla moje prognóza, včetně předpovězeného soupeře, ale úspěšný byl hlavně Štěpán, který bronzovou medaili opravdu získal. Jako „borec od fochu“ se poměrně kriticky vyjádřil o stavu podolského areálu. Možná se toho mistrovství ve Slavkově přece jen někdy dočkáme.

Někde nám ani sebelepší výkon nestačil na medaili, Andrejka, Ivonka a Vlaďka vybojovaly pouze bramborové medaile. V případě Vlaďky je to její první nemedailové umístění na republikovém mistrovství po 18 letech, vše prý napraví v prvním březnovém týdnu v Estonsku. Nevadí to ani u jedné ze tří „bramborových děvčat“, svoji medaili vybojovaly už před 14 dny v Brně.

V odpoledním programu se představila Danka Zbořilová, bezesporu největší akvizice sezóny a vlastně i celé historie oddílu. Svoji kategorii „nemistrovských žen“ s přehledem vyhrála. Blízkým odstupem od Danušky potěšila Jana a výhrou nad příští soupeřkou v Tallinnu také Helenka. S příštími přímými soupeři ze své kategorie pro Estonsko se výborně vypořádal také Radek.

Nevyhnuly se nám ani tři diskvalifikace, evidentní, diskutabilní a úplně vymyšlená.

Medailisté MČR v zimním plavání v prsařském způsobu:

Zlato: Magda Okurková, Jan Böhm, Václava Benešová a Bedřich Hanuš.

Stříbro: Marek Halva, Eliška Podmelová, Michal Slanina, Jaromír Berounský, Matěj Kulheim, Hanka Matýšková a Petr Mihola

Bronz: Natálie Berounská, Štěpán Cajzl, Martin Klučka.

V rámci extrémně dlouhého programu byl ještě vyhlašovaný duatlon. Jeho význam je při nestejných délkách tratí dvou hodnocených plaveckých způsobů přinejmenším problematický. Závěrem nemůžeme opomenout ani pronikavé zhoršení kvality stravy v bufetu.

Petr