Magda a Matěj vítězí v Červeném Kostelci

Šestou zastávkou sezóny byla soutěž v Červeném Kostelci. Většina z nás musela absolvovat dvě tříhodinové cesty barevnou podzimní přírodou. Na start se i tak postavilo dvanáct našich plavců.

Ve vodě okolo 7°C zůstalo po odhláškách na kilometru pouze 29 mužů a pět žen. Tady jsme to zvládli nejlíp. Michal se chvilku udržel obou bratrů Polanských a skončil bezpečně třetí. Magda se zase udržela Michala, odplavala Nikolce a ta ve druhém kole ještě Renatě Novákové. Honza byl 11., hned za ním Pavel (a v poháru je asi nejvýš v kariéře, čtvrtý), 14. byl Radek a 18. náčelník. Hned za Renatou pak brala čtvrté místo Jarmila.

Trať 750 metrů si takticky správně zvolila Helča. Doplavala pátá a v poháru je už druhá. Luboš Kulheim šel na 500 (vyhrála Michalova Terka), jeho syn Matěj pak vyhrál trať 250 metrů, kde startovali i Honza s Andrejem. Andrej vede kategorii, ale to samé se zatím děje i dalším našim pěti plavcům – Michalům Vašatovi a Slaninovi, dorostenci Matějovi, Magdě a Radkovi.

Magda plavala svůj 136. závod (všechny ani nebyly sportovní soutěž) a dosáhla na svoji 33. výhru. Nejblíž Magdinu výkonu je Michal, na stránkách zimního plavání evidují jeho 26 vyhraných závodů.

Magda a Radek ještě přepočítali vyřezaná zvířata na dřevěném sousoší nedaleko od staru závodu. Těch prý bylo 36.

Petr