Další Michalovo stříbro, tentokrát z Holoubkova

Čtvrtý adventní víkend musela Magda oproti plánu do práce. S Radkem jsme se dohodli, že už máme ve své kategorii spolehlivý náskok. Ve výpravě tak zůstal jen Michal, který se na cestu vydal se svojí zkušenou koučkou, maminkou Lídou.

Skvěle zvládnutou premiéru holoubkovských soutěží dokončil podle očekávání, když podlehl znovu pouze Jirkovi Polanskému. Dejme však slovo našemu jedinému reprezentantovi.

„Na místo jsme dorazili relativně včas. Museli jsme si udělat antigenní test, který nám vyšel negativně. Takže jsme byli vpuštěni do objektu jídelny. Závod samotný se konal na rybníce, dost velkém na postavení jakékoli tratě. Byly postaveny dva okruhy: 500 m a 250 m. Trať 1 km se plavala na dvou velkých okruzích. Rozplavalo i plavalo se mi docela dobře. S Jirkou jsem se nehonil, Renatě jsem uplaval, nechtěl jsem, aby mi plavala v nohách. Vždy se mi závody rozplavávají až druhou polovinou závodů. Dneska to nebylo jiné, pohodu jsem cítil na nějakých 450 – 500 m. Každopádně závody byly dobré, zázemí se mi moc líbilo. Plusem byly vyhřívané stany, pro muže a ženy zvlášť. Od stanu navíc vedl koberec až k vodě, takže ani přezůvky nebyly úplně třeba. Uvidíme, co přijde za rok.“

Michal má téměř jistou výhru ve své věkové kategorii. A v celkovém pořadí je mu druhé místo za nedostižným Jirkou zřejmě souzené taky.

Během svátků náš oddíl nic oficiálně nepořádá. Je možné, že půjdeme „náhodou kolem“ míst, kde bychom nějaké setkání s plaváním a občerstvením obvykle pořádali.

Ti nejobětavější věnují oddílu kompletní štěpánskou neděli a budou startovat na memoriálu Alfréda Nikodéma. Rada na závěr: kvůli třístovce tam určitě nejezděte, soutěží bude ještě dost.

Petr