Vlaďčino zlaté razítko

Do Záříčí přijelo pouhých 111 plavců. Se 23 účastníky jsme včera byli nejsilnějším oddílem. Dokonce jsme vyhráli bodování celé soutěže. Dokonce i voda nad 8°C vyvolává u některých na konci sezóny významné obavy. U někoho byl důvodem ke zkrácení vlastní program ještě před soutěží. Měli jsme to kousek, takže Matěj si před startem ještě napsal přijímačky nanečisto a Ivan se předvedl se svým divadelním spolkem zkušební komisi. Laďa Tylich přijel na kole z Výklek a postaral se o náš největší sobotní sportovní výkon.

Při neúčasti Michala Slaniny se na kilometru do první desítky dostali Honza, Pavel a Radek. V děvčatech pak druhá Magda, pátá Katka a devátá Ivona. První desítka unikla Jarmile a Janě, ty si ale zkušeně pohlídaly první dvě místa v kategorii.

Hlavní úkol jsme měli na trati 750 metrů. Štěpán byl třetí, Laďové Stejskal a Tylich čtvrtý a pátý. V děvčatech za vítěznou Nikolou doplavala hned druhá Andrea a opět se přiblížila k nečekanému, ale zaslouženému stříbru v kategorii. Hlavní otazník byl na Vlaďce. Ta „utekla“ soupeřce Vlastě na vyšší trať a ze spolehlivého náskoku udělala před poslední soutěží náskok rozhodující. Vlaďka udrží výhru v kategorii. Budeme jich mít osm, „ti velci“ jen tři a po naší výhře v prsařských titulech 7:2 si připisujeme další významnou a také výraznou výhru.

Na kratších tratích uspěli syn a táta Kulheimovi a rekonvalescent Martin.

Ani při předposledním závodu sezóny se nepodařilo některým členům zavolat vedoucímu výpravy. Je s podivem, že i s těmito nedostatky dosáhne 15 našich členů na republikové pohárové pódium a osm svoji kategorii dokonce vyhraje.

Petr