Rozpačitá oslava v Nové Pace

Po reorganizaci věkových kategorií přibyly v rozpise čtyři a v průběžném pořadí poháru se zobrazovalo dokonce šest nových. V roce 2017 jsme poprvé po 14 letech nevyhráli v oddílech. Z tehdejších 12 věkových kategorií jsme tehdy ovládli sedm.

Do Nové Paky jsme si letos přijeli dokonce pro osm výher. Některé jsme tak nějak „tušili“ snad už po Slavkově a naši členové za nimi šli velmi cílevědomě celou sezónu. Tu osmou zlatou si podmanila až minulou sobotu Vlaďka. Postarala se tak o velmi cenné prvenství proti plavecky velmi zdatné soupeřce. Vlaďka je naší hvězdou již šestnáct sezón.

Další hvězdy jsme objevili letos. Martin vyhrál kategorii 20 – 29 roků, Andrea se v kategorii 30 – 39 roků zařadila na stříbrný stupínek, hned za Magdu. Ta kromě kraulového a prsařského mistrovství vyhrála samozřejmě také duatlon, již zmíněnou věkovou kategorii v poháru a k tomu přidala jeden titul (ve světovém rekordu) a dvě stříbra na únorovém světovém mistrovství. Další naší mistryní světa je Václavka. V poháru nestačila pouze na Prochajdu, která se připravuje na svoji opravu na La Manche. Třetí náš mistr světa Radek vyhrál nejen v Polsku, ale před náčelníkem také domácí věkovou kategorii. Ve stejné věkové kategorii byl ozdobou souboj slavkovských děvčat. Jarmila v přímých soubojích předčila Janu 6:5 a dosáhla tak na velmi těsnou výhru v celkovém pořadí soutěže. Jana si chuť spravila v Polsku a může tak říci, že je druhá nejen na světě, ale také v ČR a ve Slavkově. Andrej nám věnoval 15 víkendů a také vystoupal na nejvyšší stupínek poprvé. Naše medailistky sklidily zasloužený potlesk (všichni pohromadě už bohužel sedět neumíme) a dostaly růži od květinového referenta Jirky, který přijel i s paní továrníkovou. Velkou radost nám udělal svojí přítomností i rychle se uzdravující Milan. Pohotový Jirka dal růžičku i hradecké Blance, ta měla v sobotu při vyhlášení největší aplaus.

Nová sekce je u vesla právě tři roky. Po nevyhlášení duatlonu se v sobotu „blýskla“ nevyhlášením celkového pořadí tří nejlepších mužů a žen. Také soutěž o nováčka a skokana roku se po 14 letech neuskutečnila. Tady mě to mrzí dvojnásob. Obě soutěže byly „mým dítětem“, protože stejná ocenění jsem ve druhé polovině nultých let získal v rámci svého pracovního zařazení key account managera.

Tečkou v délce fotbalového utkání bylo závěrečné zasedání výkonného výboru oddílu. Chvílemi připomínalo spíše jednání dozorčí rady. Naše sportovní cíle jsou jasné. Je ale také jasné, že ve stejném složení se již nikdy na soutěži nesetkáme.

Dodržel jsem slovo a každý nedělní večer jsem měl hotový článek o sobotní akci. Získal jsem čtenáře po celé ČR, návštěvnost oddílového webu se zvýšila. Zásadní vliv na účast na soutěžích to nemělo. Na všech 60 medailí ze čtyř republikových soutěží, včetně 24 titulů, nám stačilo pouhých 337 startů. Nebudeme vypravovat autobusy, ale svoje největší soky (ale v drtivé většině také sportovní přátele) jsme porazili v těch titulech 24:15. Zejména díky drtivým výhrám v prsařském způsobu 7:2 (a to ještě mohla vyhrát Vlaďka) a v českém poháru, kde to skončilo 8:3. Praha nás výrazně válcuje ve čtyřicátnících.

Třetina oddílu se podílela na nejlepší sezóně v průběhu mnoha let a zhruba stejný počet členů se teď bude snažit zastavit náš propad v republikovém pořadí českého poháru v dálkovém plavání.

Petr

MIROSLAV ŠKORO – Od kud ti pravo (OFFICIAL VIDEO) – YouTube