První úspěšné dálkoplavecké kilometry, Zubrowka a polská nafta

Na Špinku nás přijelo jedenáct. Michal Moravec byl vrchní rozhodčí a Michal Slanina s 15 kilometry náš vrchní plavec. Michal je naše hvězda. Z Brna vyjelo auto pětkařů (Ivonka, Katka, Radek, náčelník) a ze Slavkova auto trojkařů (Helenka, Jarmila, Jana, Ivan a doprovod Svaťa).

Všichni dorazili do cíle, dělá to 47 úspěšných kilometrů. V pořadí oddílů zaparkujeme ve druhé desítce a tam asi dočkáme až konce sezóny. Špinka nabídla tradiční přeháňkové počasí, dobrý bufet a také hudební produkci. A předseda sekce se byl tázat vrchního rozhodčího, koho prý bude mít Fides na schůzi. Takže se vůbec nebojte, pořád je o nás zájem…

Auto trojkařů to zvládlo perfektně a odjelo hned po doplavání na Vysočinu, prý tam rostou houby. Nebyla to pravda… Ale objevili obchvaty velkých východočeských měst a byli s výletem i tak velmi spokojeni.

Pětkaři po startu pustili na průzkum Radka. Zbytek se držel pohromadě až do náčelníkova bolestivého zranění. Ten využil adrenalinu a ochlazení při přeháňce a zbytek cesty ukazoval děvčatům cestu. Z vyhlášení jsme utekli hodně brzy. Cílem byla Kudowa-Zdrój, asi šest kilometrů od místa závodiště. Máme teď doma známé bonbony krówki, ale také sledě ve smetanové omáčce a jiné rybí pochutiny. Samozřejmě jsme si odvezli hit Ameriky 70. let, slavnou vodku Zubrowku.

Polsko je pro nás země zaslíbená. V únoru na mistrovství světa bilance osmi startů a osmi medailí. A to se nám prý už tak nedaří… A teď jsem natankoval plnou a v Letovicích po 180 kilometrech jízdy ukazovalo auto dojezd ještě 1360 kilometrů. Asi tam v tom Polsku dávají do nafty jenom naftu.

Dozvěděli jsme se ještě nějaké jobovky, co se na nás asi chystá. Takže je to dobré. Máme svoje kamarády. Výlet i s tou spanilou jízdou přes hranice zabral něco přes 13 hodin. Děkuji všem, kteří jej absolvovali. Za týden by měla větší část oddílu absolvovat misi podstatně kratší. Na Tovačov to mají někteří z nás méně než 40 kilometrů.

A slavkovská sezonní permice je po dnešku už na svém místě.

Pěkný zbytek jara!

Petr