Vypořádali jsme se s předlouhým Tovačovem

V sobotu nás plavalo na tovačovském jezeře z oddílu hned čtrnáct. Přes toto pěkné číslo se dostaneme asi pouze v Brně a teoreticky ještě na Račicích.

S Katkou jsme se v týdnu dohodli na desítce. Že bude ve větším klidu než o týden později na Seči, taková byla moje úvaha. Nakonec tomu tak nebylo, trať byla zhruba o 16 procent delší a Katka zvládla ve vodě závod o délce čtyři a půl hodiny. Skončila šestá a připisuje si tak i hezké body.

Slavkovská děvčata s Andrejkou a Honzíkem Hobíkem si dala trojku. Andrejka zopakovala svůj loňský čas ze Seče, takže je po roce o těch 16 procent lepší než loni. Ostatní podali svoje obvyklé výkony.

Na pětce nás bylo devět. Na členité trati s mnoha bójkami a zatáčkami nás vedla Magda, následovaná oběma Berounskými. Za nimi se s tratí vypořádával Radek a všechno úplně zezadu velmi zkušeně jistil Ivan.

Mezi Radkem a Ivanem pendlovala čtveřice Petr, Laďa, Ivonka a Fany. Do tohoto oddílového přeboru se ještě snažili zasáhnout i plavci jiných oddílů, např. domácí Honza Pelíšek nebo sympatický Pražák(!!) Jarda Zeman.

Kromě předlouhé trati (vytyčené na pokyn VR Petra Bukala, pokud by měl s sebou trojnásobek dětí, asi by to tak dlouhé nebylo) bylo naštěstí ideální počasí, slunečno a voda příznivé teploty nás hladila.

Uznání za sobotu zaslouží všichni letošní nováčci, kdy Berounští absolvovali dlouhou a náročnou cestu a podali výborný výkon. Katka se postarala o největší porci bodů a pokusí se o desítku i za týden na Seči. Na desítce by se měli představit Michal, Magda, Rosťa a Katka, takže to s námi není tak zlé. A v oddílech určitě po sobotě taky trochu vystoupáme.

Sedm statečných se na zpáteční cestě stavilo v Lulči. Kromě ochutnávky excelentní gastronomie pana Brunclíka jsme se znovu podívali na trať. Máme teď už velmi konkrétní představu o umístění bójí. Určitě se do Lulče ještě v létě vypravíme. A to už má Ivan v záloze další krásný rybník.

Petr