Zvládli jsme tradiční brněnské vlny

V netradičním nedělním termínu jsme startovali na téměř domácí půdě, vlastně spíš vodě. Zpevnění limitu nad hodnotu požadovanou pro trať 10 kilometrů se projevilo v absolutním nezájmu o tuto distanci. Béďovi stačí kilometr už několik let a všichni další plavci si zvolili pětku.

Loni nás v Brně odplavalo třicet, letos to bylo pouze 16 závodníků. Z deseti kluků doplavali v nejlepším čase a téměř pohromadě Honza Böhm, Míša Petrucha, Petr Kunc a Štěpán. Tedy plavci, které jsme viděli v Českém poháru letos poprvé a je dost možné, že to bylo i naposledy. Uznání si zaslouží také Ivan, který ve vysokých vlnách s pětkou statečně bojoval víc jak 147 minut. Úspěšný reparát za rozfoukanou Seč se vydařil Radkovi.

Dívčí skvadra byla podstatně skromnější. Při neúčasti Magdy a Natálky byla z našich děvčat nejrychlejší Václavka. Zcela ojedinělým a mimořádným výkonem se ve vlnách Prýglu prosadila Hanka, svoje si odvedly také Ivonka s Jarmilou. Jana si dobře zatrénovala a v sobotu by se měla pokusit ve své věkové kategorii získat republikový titul.

Klíčový víkend nás čeká již tento týden. Původní předpověď počasí v Račicích se změnila za dva dny o osm stupňů, takže poplaveme v příjemném letním dni.

Petr