Dvojí úspěšná premiéra na Lipně

Letní sestava na vzdálenější soutěže obsahuje letos v podstatě stále stejná jména. Hlavním dopravcem ze Slavkova i Brna byl opět Laďa. Pobral „oboru“, Katku, Radka a Ivonku a jelo se. Po svých dorazili Václavka a Jaromír a Natálka Berounští. Ti se jako jediní setkali v neděli i s Míšou Slaninou.

Jaromír si dal v sobotu dietnější trojku, aby zjistil, že zas tak dietní nebyla a že měl raději odpočívat. Ostatní se vydali na pětku a pro všechny naše plavce kromě Natálky to byla ve velkém vlnobití šichta více než dvouhodinová. Správně to pochopili Ivan s Jarmilou a na břehu byli ze všech nejdřív.

Vendy s Milanem nabídli na sobotní večer opět dokonalý ubytovací i gastronomický zážitek. V neděli ráno navíc přidali prohlídku svých některých usedlostí. Je dobře, že máme Vendy a Milana a díky nim takřka domácí prostředí i na pro nás vzdáleném Lipně.

Mezitím se v nedělním ránu na Lipně připravovali desítkáři. Přijel Michal a na start se postavil odhodlaný Jaromír. A vedle něj překvapivě také dcera Natálka, která začala přemlouvat pořadatele již v sobotu večer. Počasí bylo shovívavé jen na začátku, vítr zvedl vlny a výrazně zpomalil celý závod. Michal zaplaval čas 2:54 a skončil patnáctý. Jaromír s Natálkou začali kilometr na 19 minutách a končili na nějakých dvaceti pěti. Pro svoji premiérovou desítku si vybrali v podstatě svoji domácí scénu. Na rovné hladině by jistě byli z vody dříve a ve větší pohodě. Určitě na svoji první desítku budou dlouho vzpomínat. V příznivějších podmínkách budou bezpochyby úspěšně atakovat hranici tří hodin.

Poháru teď trošku padá řemen, nám by neměl, za dva měsíce už je Punkva. Zatím si ale ještě budeme užívat léta.

Petr