Odemkli jsme bránu trojzemí a budeme korunovat velmi úspěšnou sezónu

Třetí březnovou sobotu nás čekala soutěž na zatopeném lomu Kristýna u Hrádku nad Nisou. Sotva třicet metrů za vodní plochou teče říčka Lužická Nisa, která je současně státní hranicí s Německem. A do nejbližšího polského obchodu to z místa startu bylo maximálně dva kilometry. Nejpilnější naši nákupčí se tak do Biedronky vydali po závodu za necelý rok již potřetí.

Na velké vodní ploše byly umístěny bóje prakticky po celém obvodu. Na okruh tisíc metrů nejsme zvyklí už mnoho let. Nejsou zřejmě ani další oddíly, na kilometru totiž z původně přihlášených 45 plavců zůstalo pouze 33. Z našich naštěstí neubyl nikdo a risk se tentokrát vyplatil.

Po delší době jsme se viděli se Severní aliancí našeho oddílu. Bývalé klíčové opory dorazily kompletní. Zraněný Jirka byl velkou pomocí i o berlích na břehu. Zraněný Milan přijel i s Renatou a dal si pětikilo. Umístil se v první polovině startovního pole. Ivan a Vlaďka si to odplavali s ním a výborný výkon podala na této trati také Alice Berounská. Dobrý servis jsme měli díky Svaťovi a Michalovi. Helenka zvládla jako jediná 750 metrů a náčelník dokončil v pohodě další kilometr a připsal do poháru 168 bodů. Ani jednomu to ale nebude stačit na lepší jak čtvrté místo v kategorii.

V poháru zbývaly ještě nějaké pokusy o udržení pořadí a v některých případech ještě o vylepšení současné pozice. Proto jsme měli na kilometru celkem sedm plavců. Magda byla druhá a určitě už vyhraje kategorii. Jaromír byl čtvrtý a o pár bodíků přeskočil v celkovém pořadí kategorie Jakuba Valníčka. Vrací se zpátky na první místo. Tam by už měl vydržet i po druhé dubnové sobotě. Honza skončil šestý a udrží v nejmladších veteránech třetí místo za famózními bratry Polanskými. Radek zaplaval vysoký standard a potvrdil druhé místo. Jana skončila šestá a určitě míří za výhrou v kategorii.

Největší skok udělala včera Jarmila, ze čtvrtého až na druhé místo. Doplavala těsně za Janou a v tomto pořadí obě dvě ovládnou svoji věkovou kategorii i na konci sezóny. Zbývají už jenom tři štace, hlavně do Záříčí bychom mohli přijet v silné sestavě.

Petr