„Dycky Most!“

Podobná sestava jako před Vánoci do Náchoda se vydala tuto sobotu na průzkum nové destinace v kalendáři Českého poháru ve městě Most. Na území bývalého hnědouhelného dolu vzniklo před pár lety jeho zatopením jezero Most, jež se v současné době stává velice atraktivní a vyhledávanou lokalitou pro různé sportovní a rekreační vyžití. Letos v létě se zde uskuteční Olympijský festival a třetí lednovou sobotu jsme se mohli do jeho chladných vod ponořit i my.

Jezero je opravdu rozlehlé (procházka kolem dokola měří něco kolem 9 kilometrů) a v zimě nezamrzá, přivítala nás na první pohled přívětivá teplota 3,5° Celsia. Co však působilo na psychickou pohodu mnohem lépe, bylo doslova ukázkové zimní počasí, azurová obloha, sněhová pokrývka a hřející slunce podpořilo příjemnou atmosféru dnešního dne. Navíc je jezero opravdu průzračně čisté a viditelnost dosahuje až několika metrů.

Na tratě o standardní délce 100 metrů až jeden kilometr se při prvním ročníku soutěže vydalo celkem zhruba 120 plavců, z našich jsme se poskládali na kiláku na 3. (Michal), 4. (já mezi ženami) a 5. místě (Honza). Sestavu doplnil ještě nováček Jožka, který na 750 metrech doplaval těsně za polovinou startovního pole na 16. pozici.

K samotné plavbě bych uvedla jediné, rozhodně to dnes i přes všechny příznivé podmínky nebylo zadarmo. Tratě byly poctivě vyměřené, plavalo se vždy na jeden celý dlouhý okruh, což ve všech případech vedlo k jedné dlouhé, opravdu dlouhé rovince a potom vracení zpět proti slunci, kdy jsme se se všemi navzájem shodli, že neviděl nikdo nic 🙂 Všichni přesto našli cestu do cíle, z vody ven a do teplých svršků. Na závěr pak jedno velké poděkování Michalovi, který se s námi vypravil na výlet jako řidič, myslím, že i v tak malé sestavě jsme si dnešní den všichni moc užili.

Eliška